پایگاه خبری 3 استان شمالی کشور: مازندران، گیلان، گلستان
شناسه خبر : 141903 دوشنبه 18 اردیبهشت 1402 13:39

تب شالیزار، بیخ گوش شالیکاران گیلانی

به گفته معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان، خراش در بدن و ارتباط با خاک و آب آلوده مهم‌ترین عامل انتقال بیماری باکتریایی تب شالیزار است.

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، عقیل قلی پور امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه تب شالیزار ، شایع‌ترین بیماری مشترک انسان و حیوان در جهان است، اظهار کرد: بیماری تب شالیزار با نام علمی "لپتوسپیروز" یک بیماری باکتریایی است و در فصول کشاورزی و آغاز نشاء برنج در استان‌های شمالی، به دلیل آلودگی آب‌ها به فضولات جانورانی مانند موش، خرگوش، سگ و خوک شروع می‌شود.

وی با بیان اینکه شایع‌ترین عوامل شیوع این بیماری تماس زخم‌های باز با آب و خاک آلوده در زمان فعالیت در شالیزار‌ها است، افزود: شالیکاران زخم‌های باز خود را مداوا کنند و مراقب انتقال بیماری از این طریق باشند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه این باکتری از طریق ادرار حیوانات و جوندگان وارد آب می‌شود و می‌تواند چندین ماه در آب زنده بماند، تصریح کرد: علائم این بیماری مشابه بیماری آنفلوآنزا است که مبتلایان به آن در ۹۰ درصد موارد پس از یک هفته بهبود خواهند یافت، اما ۱۰ درصد بقیه دچارعفونت شدید و نارسایی کلیوی می‌شوند.

قلی پور از شالیکارانی که علایمی مانند تب و لرز، درد شدید عضلانی، سردرد مداوم، تهوع، استفراغ، اسهال و حتی نارسایی کلیه دارند خواست سریع‌تر به مراکز درمانی مراجعه کنند.

پایان پیام/۸۴۰۰۷

کلیه حقوق این سایت برای نورنیوز محفوظ است
نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است
Copyright © 2022 3ostan.ir, All rights reserved.