به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر صفایی صبح چهارشنبه در همایش ملی تمدن دریایی - مسیر پیشرفت به نقش و رویکرد سازمان بنادر و دریانوردی اشاره و اضافه کرد: دولت همه تلاش را گذاشته تا کار جامع و درخوری را درباره سند سیاستهای دریامحور انجام دهد.
وی با اظهار اینکه ابلاغ سیاستهای کلی دریا محور انجام شد، گفت: ستاد اجرایی نسبت به تصویب نامه اجرایی سند تهیه کرده تا اجرایی سازی آن را انجام دهد، گفت: توسعه دریامحور ادبیات حکمرانی است.
وی به ویژگیهای حکمرانی دریایی اشاره و اضافه کرد: مقام معظم رهبری هوشمندانه به توسعه دریامحور اشاره و تاکید داشتهاند زیرا تاریخ ادبیات دریامحور به سالها پیش برمی گردد.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی تصریح کرد: مطالعات اجرایی سیاستهای دریامحور شروع شده است و مباحث مقام معظم رهبری از مباحث امنیتی در دریا شروع میشود.
صفایی با بیان اینکه دو بال نیروی دریایی ارتش و سپاه، اقتداری را برای کشور و جهان رقم زده است، گفت: فعالیت آنها سبب شده تا تجارت دریایی ایمن در آبها برقرار شود.
وی با عنوان اینکه توسعه دریامحور دارای ستونهای امنیتی، علم و فناوری و غیره است، گفت: دولت بر همین پایه و اساس در حال برنامه ریزی است و برای اینکه بتوانیم سند توسعه دریامحور را اجرایی کنیم، طرحهایی را آغاز کردیم.
وی با اظهار اینکه سند توسعه ۳۴ جزیره ایرانی در دست تهیه و اقدام است، افزود: یکی از موضوعات، سیاستگذاری یکپارچه امور دریایی، سیاست چابک امور دریایی است.
صفایی نبود کانون منسجم برای سیاستگذاری یکپارچه را از جمله موانع و مشکلات بیان کرد و تدوین قانون جامع برای رفع مشکلات فراروی سرمایه گذاری در ساحل را الزامی دانست.
وی از پیش بینی ۳۱ برنامه اجرایی توسط دولت برای ابلاغ سیاستهای دریامحور خبر داد.