پایگاه خبری 3 استان شمالی کشور: مازندران، گیلان، گلستان
شناسه خبر : 237440 دوشنبه 1 بهمن 1403 21:28
روزنامه‌نگار اقلیمی:

گاهی با نوشتن باید زیست

نیما فرید مجتهدی ماحصل 20 سال روزنامه‌نگاری اقلیمی خود را در کتاب‌های «هوا بی قلم مانده»، «یادداشت‌های کوهستان» و «گاهی با نوشتن باید زیست» به چاپ رسانده که حاوی مطالب و مقالاتی درباره مسائل آب و هوایی و تاریخی و جغرافیایی و محیط زیستی گیلان و ایران است.

 نیما فرید مجتهدی در گفت وگو با ایسنا، از چاپ سه کتاب در حوزه جغرافیا و اقلیم گیلان خبر داد و اظهار کرد: با همکاری دکتر سمانه نگاه، کتاب «هوا بی قلم مانده» تهیه شده که ماحصل ۲۰ سال روزنامه نگاری اقلیمی است.

وی با بیان اینکه روزنامه نگاری در ایران و گیلان عمدتا به حوزه محیط زیست و منابع طبیعی اختصاص دارد و پدیده های اقلیمی تا حدودی مغفول مانده، افزود: عموما کارشناسان محیط زیست و منابع طبیعی درباره پدیده ها صحبت می کنند؛ هرچند خوشبختانه در چند سال اخیر حوزه آب و هوا نیز به واسطه گرمایش جهانی و تغییر اقلیم مورد توجه قرار گرفته است.

گاهی با نوشتن باید زیست

این دکترای آب و هواشناسی، کتاب مذکور را نتیجه سال ها صحبت و گفت وگو با مردم در زمینه آب و هوا و تغییر اقلیم و مخاطرات اقلیمی دانست و عنوان کرد: علاوه بر این، مجموعه یادداشت ها و مقالات و مصاحبه ها با روزنامه ها و پایگاه های خبری و خبرگزاری ها در کتاب «هوا بی قلم مانده» آمده است.

فرید مجتهدی کتاب «هوا بی قلم مانده» را منبع خوبی برای شناخت مسائل حوزه آب و هوای ایران و گیلان طی ۱۵ تا ۲۰ سال اخیر دانست و خاطرنشان کرد: عنوان این کتاب یادآور غفلتی است که جامعه علمی هواشناسی و اقلیم شناسی در زمینه صحبت کردن با مردم درباره مسائل آب و هوایی دارند؛ باید در روزنامه ها و پایگاه های خبری و خبرگزاری ها برای مردم نوشت تا آنان را درباره اهمیت آب و هوا و اقلیم آگاه کرد.

وی کتاب «یادداشت های کوهستان» را اثر دوم دانست و گفت: ۱۵ سال در زمینه مسائل مختلف جغرافیایی و محیط زیستی رشته کوه البرز و کوه های گیلان یادداشت نوشته‌ام و مقاله چاپ کرده‌ام و مصاحبه انجام داده ام که همه این مطالب به صورت مجموعه جمع آوری و در کتاب «یادداشت های کوهستان» چاپ شده است.

گاهی با نوشتن باید زیست
این اقلیم شناس با بیان اینکه مخاطبان می توانند مسائل مطرح شده درباره محیط زیست و جغرافیا و تاریخ مناطق کوهستانی ایران و رشته کوه البرز را مطالعه کنند، ادامه داد: کتاب سوم «گاهی با نوشتن باید زیست» نام دارد که تجربیات شخصی در حوزه روزنامه نگاری با محوریت فرهنگ و تاریخ و جغرافیای گیلان و ایران است.

وی با اشاره به سابقه بیش از ۲۰ ساله خود در زمینه همکاری با مجلات و روزنامه های گیلان، یادآور شد: این همکاری منجر به مصاحبه با افراد مشهور گیلان از جمله کارشناسان و محققین و پژوهشگران حوزه های مختلف شده است. لذا در کتاب مذکور مجموعه مقالات جمع آوری شده از سال ۱۳۸۲ تا ۱۴۰۲ را چاپ کردم و مخاطب با مطالعه آن می تواند اطلاعات خوبی در حوزه تاریخ و جغرافیای گیلان به دست بیاورد.

فرید مجتهدی اضافه کرد: مصاحبه های ارزشمند با بزرگانی همچون منوچهر ستوده و عبدالرحمان عمادی نیز در مجموعه «گاهی با نوشتن باید زیست» قابل دسترسی است.

انتهای پیام

کلیه حقوق این سایت برای نورنیوز محفوظ است
نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است
Copyright © 2022 3ostan.ir, All rights reserved.