پایگاه خبری 3 استان شمالی کشور: مازندران، گیلان، گلستان
شناسه خبر : 243612 پنج‌شنبه 9 اسفند 1403 9:17
استاد صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی گرگان:

امنیت ملی در گروی امنیت غذایی است/ لزوم پرهیز از اقدامات جزیره‌ای

استاد صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، امنیت غذایی را یکی از مولفه‌های اصلی امنیت ملی دانست، گفت: برای پیشبرد امنیت غذایی باید همه به میدان بیایند و از جزیره‌ای عمل کردن پرهیز شود.

یحیی مقصودلو در گفت وگو با ایسنا در مورد اهمیت امنیت غذایی اظهار کرد: امنیت غذایی تعریف گسترده‌ای  دارد، به این مفهوم که امکان دسترسی غذا برای همه مردم در تمام زمان برای داشتن یک زندگی سالم و فعال فراهم باشد.

وی امنیت غذایی را یکی از مولفه‌های اصلی امنیت ملی دانست و افزود: امنیت غذایی شامل فاکتورهایی همچون فراهمی، در دسترس بودن، پایداری و سالم بودن است.

استاد صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در پاسخ به این که با توجه به توسعه تکنولوژی و تغییر سطح زندگی مردم آیا ممکن است حوزه امنیت غذایی در آینده با تغییراتی روبرو شود؟ گفت: بستگی به مؤلفه‌های دارد که درباره آن صحبت شد. تکنولوژی در تغییر عادات غذایی مردم نقش دارد. این اتفاق در چهل سال گذشته نیز رخ داده است و امروز در ادامه آن چهل سال هستیم. 

وی افزود: همه چیز به این بستگی دارد که عوامل ذکر شده چگونه مدیریت شود و به چه سمت و سویی برود، لذا در شرایط فعلی سمت و سوی حرکت این فاکتورها چندان امیدوارکننده نیست یعنی مردم به یارانه‌ها و به کمک‌های مالی دولت وابسته هستند و درصد افرادی که دچار ناامنی غذایی هستند رو به افزایش است.

وی به تغییرات اقلیمی بر امنیت غذایی اشاره کرد و افزود: تغییر اقلیم موجب افزایش دما و در نتیجه افزایش تعریق و تعرق، کاهش تا ۲۵ درصد عملکرد محصول به ازای واحد حجم آب مصرفی و به ازای واحد زمین زیر کشت می‌شود.

استاد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد تولیدات زراعی و باغی کشور حاصل کشت آبی بوده، در واقع توسعه کشاورزی، آب‌محور است.

مقصودلو با بیان اینکه بحث امنیت غذایی با خودکفایی فرق دارد، گفت: در بحث خودکفایی باید به نوع محصول و شرایط اقلیمی و مصالح کشور در نظر گرفته شود، اما برای محصولات استراتژیک مثل گندم باید به سمت خودکفایی برویم، لذا محصولاتی که تولید می‌شود باید بسته‌بندی و توزیع مناسب صورت بگیرد تا مردم در اقصی نقاط کشور دسترسی به غذا را داشته باشند.

وی گفت: در پیشبرد اهداف امنیت غذایی به یک سازمان برنمی‌گردد بلکه نهادهای مختلفی شامل تولید کشاورزی وزارت بازرگانی، دانشگاهها و مراکز بهداشت و درمان و ... دخیل هستند، لذا نباید در بحث امنیت غذایی به صورت جزیره‌ای به این موضوع نگاه کرد.

انتهای پیام

کلیه حقوق این سایت برای نورنیوز محفوظ است
نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است
Copyright © 2022 3ostan.ir, All rights reserved.