پایگاه خبری 3 استان شمالی کشور: مازندران، گیلان، گلستان
شناسه خبر : 243843 شنبه 11 اسفند 1403 18:48
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران:

نیروگاه برق نکا منبع آلاینده هوا در مازندران است

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران منبع اصلی آلاینده هوا در استان را نیروگاه شهید سلیمی نکا برشمرد و گفت: این نیروگاه تقریباً به تنهایی به صورت روزانه برابر کل سوخت مصرفی ما مصرف می‌کند.

حسینعلی ابراهیمی کارنامی، شنبه ۱۱ اسفند، در دومین جلسه کارگروه مدیریت آلودگی هوا استان مازندران که در استانداری برگزار شد، با بیان اینکه سنجش‌های ثابت و پرتابل در مازندران آلودگی هوا را نشان می‌دهند، اظهار کرد: کیفیت هوا در وضعیت ناسالم است و ناسالم برای گروه‌های حساس بر اساس شاخص‌ها و معیارهای جهانی قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه بخشی از آلودگی هوا به احتراق سوخت بر می‌گردد، افزود: سهم منابع متحرک در کلانشهرها بیشتر از منابع ثابت است اما این شرایط اکنون در حال تغییر است.

نیروگاه برق نکا منبع آلاینده هوا در مازندران است

ابراهیمی کارنامی با اظهار اینکه در همه شهرهای استان مازندران شاهد ترافیک‌های شدید هستیم، اظهار کرد: یکی از مشکلات ترافیک، معضل آلودگی هوا است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با اذعان اینکه دستگاه‌هایی خریداری و در چهار ایستگاه چالوس، آمل، نکا و ساری مستقر شد، تصریح کرد: این دستگاه‌ها صرفاً ذرات را اندازه گیری می‌کنند و توانایی اندازه‌گیری گازها را در مازندران نداریم.

وی با اعلام اینکه بر اساس شاخص‌های جهانی مکلفیم میانگین ۲۴ ساعته آلودکی هوا را محاسبه کنیم، بیان کرد: بیشتر دستگاه‌ها را کالیبره کرده و به دلیل تحریم‌ها نتوانستیم سنسورهایی را که دقت لازم دارند، خریداری کنیم.

خشکی میانکاله در حال تشدید شدن است

او با بیان اینکه خشکی میانکاله در حال تشدید شدن است، گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته، یک کارگروه تخصصی ذیل ستاد ملی برای احیای تالاب میانکاله و خلیج گرگان تشکیل شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران، افزود: محیط زیست مازندران از ابتدا بهترین راه نجات احیای مرحله‌ای تالاب را پمپاژ آب از ضلع غربی اعلام کرده و نزدیک به ۱۵ هزار هکتار از وسعت ۴۴ هزار هکتاری سد تالاب و خلیج کاملا خشک شده است.

ابراهیمی کارنامی ادامه داد: بخش شرقی مازندران سالانه شش میلیون متر مکعب کسری مخزن منابع آب زیرزمینی دارد.

این مسئول با تاکید بر اینکه تعداد بسیار زیادی ویلا در غرب مازندران ساخته شده است، یادآور شد: هر استخر تا ۲۰۰ هزار لیتر آب نیاز دارد که می‌تواند یکی از دلایل کمبود آب در مازندران باشد.

وی افزود: ردپای اکولوژیک ما بیشتر از ظرفیت آن است که برای آینده استان مازندران بسیار خطرناک خواهد بود.

انتهای پیام

کلیه حقوق این سایت برای نورنیوز محفوظ است
نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است
Copyright © 2022 3ostan.ir, All rights reserved.