به گزارش خبرنگار مهر، سید نجیب حسینی، عصر پنجشنبه در آئین نکوداشت شاعر نامدار ترکمن، مختومقلی فراغی، با بیان اینکه این مراسم یکی از اثرگذارترین رویدادهای فرهنگی استان گلستان است، حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را ارج نهاد و از تمامی مسئولان و نمایندگان استان گلستان بهویژه نمایندگانی که به دلیل مأموریت رسمی در اجلاس پارلمانی ایران و ترکمنستان حضور نداشتند، قدردانی کرد.
وی گفت: مختومقلی فراغی فقط یک شاعر برای قوم ترکمن نیست، بلکه وجدان بیدار همه ایرانیان است. وی بنیانگذار یک خودآگاهی فرهنگی بود؛ همانطور که حافظ، سعدی و نظامی برای فرهنگ ایرانی چنین جایگاهی دارند، مختومقلی برای ترکمنها نماد هویت، بیداری و صداقت است.
حسینی با اشاره به مضمونهای برجسته اشعار فراغی اظهار کرد: سه محور کلیدی وحدت، عدالت و معنویت در شعر موج میزند. وی نه برای دربار، بلکه برای درد مردمش شعر سرود. ادبیات وی روایتگر رنج، امید، و بیداری ملت ترکمن بود.
این نماینده مجلس ادامه داد: فراغی نهفقط شاعر، که مصلح اجتماعی و عارف عمیقنگری بود که انسان را به خودشناسی، خداشناسی و سلوک باطنی فرا میخواند. زبان شعر وی ساده، بومی، پرموسیقی و شفابخش بود و توانست ادبیات ترکمنی را از فراموشی نجات دهد.
حسینی گفت: نکوداشت مختومقلی نباید به یک روز محدود شود. باید از شش ماه پیش رویدادهایی مقدماتی در سراسر استان شکل گیرد تا همایش سالانه به نقطه اوج یک مسیر فرهنگی بدل شود.
وی خواستار ایجاد اندیشکده فرهنگی و اجتماعی فراغی شد و گفت: در همایش سال آینده باید اندیشکدهای علمی و پژوهشی با محوریت اندیشههای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی مختومقلی تأسیس شود تا نسل امروز با عمق افکار این شاعر آشنا گردد.