پایگاه خبری 3 استان شمالی کشور: مازندران، گیلان، گلستان
شناسه خبر : 249392 سه‌شنبه 30 اردیبهشت 1404 14:35

همایش ترویجی کودهای نوین با حضور 20 شرکت فناور برگزار شد

گرگان-سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان از برگزاری یک همایش ترویجی آموزشی با حضور 20 شرکت تولیدکننده انواع کودهای کشاورزی و دانش‌بنیان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، مجید محمدی، ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران از برگزاری یک همایش ترویجی آموزشی در گلستان خبر داد و اظهار کرد: در این همایش یک‌روزه که با رویکرد آموزشی و ترویجی برگزار شد، ۲۰ شرکت تولیدکننده کودهای کشاورزی و فناور، از جمله شرکت‌های دانش‌بنیان، حضور داشتند؛ تنها یکی از این شرکت‌ها بومی استان گلستان بود و ۱۹ شرکت دیگر از استان‌هایی مانند تهران، البرز، کرمان، یزد، سمنان، مازندران، اصفهان، بوشهر و خراسان رضوی به گرگان آمدند تا جدیدترین دستاوردهای علمی و فناوری خود را در حوزه تولید کودهای کشاورزی ارائه دهند.

وی افزود: در این رویداد، فعالان بخش کشاورزی استان از جمله کارشناسان، کارگزاران کود، کشاورزان پیشرو و محققان حوزه کشاورزی حضور داشتند. هدف اصلی، آشنایی این گروه‌ها با محصولات شرکت خدمات حمایتی و شرکت‌های همکار است تا بدون واسطه و با سهولت بیشتر، کودهای باکیفیت و متنوع را در اختیار کشاورزان قرار دهیم.

محمدی ادامه داد: این همایش فرصت مناسبی برای تبادل اطلاعات فنی و حرفه‌ای بین تولیدکنندگان و بهره‌برداران فراهم کرد؛ اقدامی که می‌تواند نقش مؤثری در بهبود تغذیه گیاهی در سطح استان و همچنین حرکت به‌سوی کشاورزی پایدار، هم از نظر کمی و هم کیفی داشته باشد.

سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان با اشاره به تأکید بر تنوع در سبد کودی گفت: ما در کنار ۱۰ نوع کود پرمصرف که در قالب کودهای پایه مانند فسفات و پتاس در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد، با بیش از ۲۰ شرکت تفاهم‌نامه داریم تا بیش از ۸۰ نوع کود کم‌مصرف و تخصصی را نیز تولید و از طریق ۱۳۵ کارگزاری فعال در استان توزیع کنیم. این کودها به‌ویژه برای کشاورزانی است که به دنبال افزایش عملکرد محصول خود هستند.

وی در پاسخ به مشکلات موجود در تأمین مواد اولیه برای تولید کود خاطرنشان کرد: در حال حاضر یکی از چالش‌های جدی، کمبود مواد اولیه از سوی شرکت‌های پتروشیمی است که تولیدکنندگان کود را با مشکل مواجه کرده و به زنجیره تولید و کشت در کشور لطمه می‌زند. البته این موضوع در حوزه وزارت نفت قرار دارد و ما به‌عنوان توزیع‌کننده، به دنبال تأمین تنوع کود مورد نیاز بر اساس الگوی کشت مصوب هستیم.

محمدی گفت: ما متناسب با الگوی کشت ابلاغ‌شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی، برای محصولات مختلفی از جمله گندم، چغندر قند، کلزا، آفتابگردان، سیب‌زمینی و حتی ماهیان، کود مناسب را تأمین و توزیع می‌کنیم. البته در برخی موارد مانند برنج هنوز الگوی کشت رسمی به ما ابلاغ نشده اما در صورت ابلاغ، کود مورد نیاز آن را نیز تأمین خواهیم کرد.

وی درباره زمان برگزاری این همایش افزود: اگرچه ترجیح ما برای برگزاری چنین رویدادی، ماه شهریور به‌دلیل آغاز فصل مصرف عمده کود در نیمه دوم سال بود، اما با توجه به درخواست شرکت‌های تولیدکننده، این همایش در اردیبهشت‌ماه برگزار شد تا محصولات خود را معرفی و ارتباط مستقیمی با کشاورزان برقرار کنند.

محمدی گفت: تمام شرکت‌های حاضر با ما تفاهم‌نامه رسمی دارند و تنها کودهایی که در این سبد کودی ما موجود و مورد تأیید هستند، اجازه عرضه در استان را دارند. هدف ما، عرضه مطمئن، علمی و تخصصی انواع کودها برای بهبود عملکرد کشاورزی استان است.

کلیه حقوق این سایت برای نورنیوز محفوظ است
نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است
Copyright © 2022 3ostan.ir, All rights reserved.