ایرج حیدریان، مدیرعامل شرکت آبمنطقهای گلستان، امروز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت در نشست خبری بررسی آخرین وضعیت سد نرماب مینودشت با اشاره به آثار تغییرات اقلیمی گفت بعد از انقلاب صنعتی، گرمشدن زمین و کاهش بارندگیها از معضلات اصلی جهان است که نیاز به اقدامات پیشگیرانه دارد. در استان گلستان نیز باید با نگاه واقعبینانه به منابع، الگوهای مصرف را اصلاح کنیم.
سرانه آب در گلستان نصف مازندران
وی با بیان اینکه سرانه آب در گلستان تنها هزار و ۲۵۰ مترمکعب در سال است، در حالی که این رقم در مازندران ۲ هزار مترمکعب و در خراسان شمالی هزار و۹۰۰ مترمکعب است، تأکید کرد: با وجود جمعیت دو میلیون نفری گلستان و کمبود آبخوان در شمال استان، باید مصرف آب را تا ۴۰ درصد کاهش دهیم.
انتقاد از کشت شالی و هشدار درباره مصرف بیرویه آب
وی از توسعه کشتهای پرمصرف مانند برنج انتقاد کرد و گفت: اگر ۷۰ هزار هکتار شالیزار در استان ایجاد شود، نیاز آبی آن به یک میلیارد مترمکعب میرسد که نمیتوان این حجم را تنها با چاه تأمین کرد علاوه بر آن کشت برنج علاوه بر نابودی آب و خاک، سلامت کشاورزان را نیز تهدید میکند.
حیدریان درباره سد نرماب گفت: هدف اصلی این سد، جلوگیری از ورود سیلابها به مناطق پاییندست است. در طرحهای آتی، ایجاد مخازن جدید و انتقال آب به سیلابدشتها و مناطق پتروشیمی در دستور کار قرار دارد.
وی از برنامههای احیای سدهای قدیمی قبل از انقلاب خبر داد و گفت این طرحها میتوانند ظرفیت ذخیره آب استان را از ۲۰ به بیش از ۵۰ میلیون مترمکعب افزایش دهند.
شیرینسازی آب دریای خزر و توسعه شبکههای آبیاری
مدیرعامل آبمنطقهای گلستان از برنامه شیرینسازی آب دریای خزر با ظرفیت ۱۵ هزار مترمکعب در شبانهروز خبر داد و افزود: طرحهای توسعه شبکههای آبیاری و زهکشی به وسعت ۵ هزار و۶۰۰ هکتار با حمایت مالی بانک توسعه اسلامی در حال اجراست.
انتهای پیام