پایگاه خبری 3 استان شمالی کشور: مازندران، گیلان، گلستان
شناسه خبر : 251388 پنج‌شنبه 22 خرداد 1404 18:14
استاندار مازندران خبرداد

بهره‌برداری 70 درصد از پروژه‌های پسماند مازندران تا پایان امسال

استاندار مازندران گفت: حدود 60 تا 70 درصد پروژه‌های پسماند استان امسال به پایان می‌رسد و کار بسیار بزرگی است. اگر در طول 10 سال پسماندها مدیریت شوند، کار بزرگی انجام شده است.

مهدی یونسی رستمی پنج شنبه ۲۲ خرداد در جمع محیط بانان و مدیران اداره کل محیط زیست استان مازندران، با اشاره به اینکه به دلیل کاهش مصرف برق و تعطیلی‌های مکرر واحدهای تولیدی شاهد قطع نشدن برق خانگی در استان هستیم، اظهار کرد: اگر در سال‌های قبل به سمت استفاده از فناوری‌های نوین مانند پنل‌های خورشیدی رفته بودیم، وضعیت بهتری داشتیم و بابت عدم بهره‌گیری از این فناوری‌ها عذرخواهی می‌کنم.

استاندار مازندران تصریح کرد: علیرغم فشارهای مافیا در موضوع پتروشیمی میانکاله، اما با مقاومت‌هایی که انجام شد این پروژه را متوقف کردیم.  

وی به موضوع پساب و استفاده از آن در نیروگاه‌ها اشاره و تصریح کرد: بیش از ۹۰ درصد پساب‌های تولید شده در استان از طریق میانکاله به نیروگاه نکا   هدایت می‌شود که می‌توان گفت، حدود ۵ تا ۱۰ درصد آب مصرفی را از این پساب‌ها تأمین می‌شود که هدف نهایی انتقال این آب به سمت نیروگاه‌ها است.

نماینده عالی دولت در مازندران، به اهمیت حفظ منابع طبیعی، سلامت انسانی، تنوع زیستی و مقابله با تغییرات اقلیمی اشاره و متذکر شد: استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی و بادی مورد تأکید ما است که مصرف پلاستیک و کاشت درختان نیز در این حوزه مؤثر است.

وی با بیان اینکه لازم است عملکرد و تلاش‌های محیط‌زیست در سطح استان و کشور بهبود یابد و از امکانات و فرصت‌های موجود باید بهره‌مند شوند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر تنها ۱۶۰ میلیارد تومان بودجه برای حل موضوع پسماند اختصاص داده شد که این مقدار برای مدیریت و ساماندهی پسماند کافی نیست. اگر پسماندهای صنعتی و شهری بدون محدودیت و کنترل مناسب رها شوند، وضعیت بحرانی‌تر و این موضوع نیازمند مقاومت و اقدام جدی است.

یونسی رستمی بیان کرد: بسیاری از بیمارستان‌ها در شرایط نامناسب قرار دارند و این وضعیت ظلم است که بهتر است منابع و امکانات موجود در بیمارستان‌ها به درستی مدیریت شوند تا از هدررفت آن‌ها جلوگیری شود.

به گفته استاندار مازندران، فشارهای وارده  بر مسئولین و اهمیت رعایت شاخص‌های علمی در تصمیم‌گیری‌ها از جمله موضوعاتی است که باید به آن توجه شود و اگر سیستم‌ها بر اساس علم و دانش پیش نروند، محیط‌زیست و سیستم‌های دیگر آسیب خواهند دید.

یونسی رستمی یادآور شد: در طول روز حدود ۹۰ هزار مگاوات برق مصرف می‌شود، در حالی که توان تولید فعلی تنها حدود ۶۰ تا ۶۳ هزار مگاوات است و این فاصله نشان‌دهنده نیاز به توسعه و ساخت نیروگاه‌های جدید، مانند نیروگاه‌های گازی، است.

انتهای پیام

کلیه حقوق این سایت برای نورنیوز محفوظ است
نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است
Copyright © 2022 3ostan.ir, All rights reserved.