پایگاه خبری 3 استان شمالی کشور: مازندران، گیلان، گلستان
شناسه خبر : 251993 یکشنبه 29 تیر 1404 12:47

30 درصد محصولات کشاورزی ضایعات می‌شوند؛ایجاد مراکز پرتودهی در 12 منطقه

ساری- سرپرست معاونت اقتصادی استانداری مازندران گفت: 30 درصد محصولات کشاورزی استان به ضایعات تبدیل می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، ابراهیم تولایی ظهر یکشنبه در دیدار با معاون سازمان انرژی اتمی کشور با بیان اینکه حدود ۳۰ درصد از محصولات کشاورزی به ضایعات تبدیل می‌شود، اظهار داشت: مازندران استان برتر کشور در تولید برنج، مرکبات و کیوی است و همکاری با سازمان انرژی اتمی می‌تواند در افزایش ماندگاری و انبارداری این محصولات مؤثر باشد.

وی با اشاره به اینکه بزودی استانداردهای لازم در بسته‌بندی برنج و مرکبات الزامی خواهد شد، ادامه داد: با پرتودهی برنج و مرکبات امکان از بین رفتن آفات و افزایش ماندگاری برنج و محصولات کشاورزی برای مدت زمان طولانی فراهم می‌شود.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری مازندران افزود: پرتودهی محصولات کشاورزی باعث ازبین رفتن آلودگی‌ها و باکتری‌ها شده و در برابر آلودگی‌های جدید هم محافظت ایجاد می‌کند.

وی تصریح کرد: افزایش ماندگاری محصول با پرتودهی، منجر به توسعه صادرات و حفظ کیفیت محصول در مسیر صادرات خواهد شد.

تولایی تأکید کرد: پرتودهی محصولات هیچ‌گونه آثار مخربی ندارد و در مواردی منجر به افزایش کیفیت محصول هم می‌شود.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری مازندران از این استان به عنوان یکی از قطب‌های ۱۲ گانه نصب سامانه پرتودهی در کشور نام برد و گفت: در فاز اول، سامانه پرتودهی ویژه محصول برنج در مازندران نصب خواهد شد.

همچنین در این جلسه اعلام شد، مراکز پرتودهی در ۱۲ منطقه کشور نصب می‌شوند که مازندران به تنهایی یک منطقه است چون دارای قابلیت‌های فراوانی در تولید محصولات کشاورزی به ویژه برنج، کیوی و مرکبات است.

کلیه حقوق این سایت برای نورنیوز محفوظ است
نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است
Copyright © 2022 3ostan.ir, All rights reserved.