به گزارش خبرگزاری فارس از آستارا، بندر آستارا از مهمترین بنادر شمالی کشور هم مرز با جمهوری آذربایجان و به عنوان یکی از بزرگترین بنادر خصوصی کشور به حساب میآید.
با آنکه این بندر در موقعیت ژئوپلوتیکی خوبی قرار دارد اما برای بهره گیری از آن، عمق کم آب سد راه ورود کشتیهای تجاری بزرگ به این بندر شده بود.
از این رو سازمان بنادر بر اساس وظیفه حاکمیتی خود از چند سال پیش اقدام به اجرای عملیات لایروبی در این بندر جهت تردد ایمن کشتیهای تجاری کرده است اما به دلایلی موفق به انجام این کار نشد و عزم جدی در این کار مشاهده نشد.
به گفته غلامرضا مرحبا، نماینده مردم آستارا در مجلس شورای اسلامی، در دولت های گذشته نیز بارها وعده اتمام عملیات لایروبی داده شده بود و در آخرین مورد پایان تیرماه ۱۴۰۰ زمان اتمام پروژه اعلام شده که به هر ترتیب میسر نشد.
در دولت های گذشته نیز بارها وعده اتمام عملیات لایروبی داده شده بود
اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم و تغییر سیاستهای این دولت در جهت رفع موانع ترانزیتی، لایروبی این کانال بار دیگر در دستور کار دولت و سازمان بنادر قرار گرفت.
اهمیت لایروبی برای این شهر بندری به نحوی بود که حتی قوه قضاییه در تابستان امسال ضرب الاجل سه ماهه برای اتمام عملیات لایروبی را مشخص کرد.
تلاشهای سازمان بنادر و استفاده از بهترین تجهیزات لایروبی ادامه داشت تا آنکه با پایان یافتن مهرماه این عملیات بزرگ به پایان رسید و عمق مناسب پنج و نیم متر جهت عبور و مرور کشتیهای تجاری فراهم شد.
با پایان یافتن مهرماه عملیات بزرگ لایروبی به پایان رسید و عمق مناسب پنج و نیم متر جهت عبور و مرور کشتیهای تجاری فراهم شد
در این خصوص پرویز محمدنژاد قاضی محله عضو مجمع نمایندگان استان گیلان نیز با بر شمردن مزایای انجام لایروبی از قبیل دستیابی به عمق مناسب جهت تردد ایمن کشتیها و ترانزیت کالا، ارتقا پایداری فعالیتها در بنادر و بهرهبرداری حداکثری از سرمایهگذاریهای صورت گرفته گفت: مجموعه این فعالیتها سبب خواهد شد تا از تأسیسات، ابنیه و تجهیزات ایجاد شده در بندر به نحوی مطلوب استفاده شود و شرایط را برای سرمایهگذاری هرچه بهتر بخش خصوصی فراهم شود.
پرویز محمدنژاد قاضی محله با تأکید بر اینکه استانداردسازی و توسعه بنادر موجب میشودو تجار، بازرگانان، فعالان اقتصادی در حوزه حملونقل دریایی، انگیزه بیشتری به منظور فعالیت در بنادر کسب کنند، گفت: باید از زحمات صورت گرفته در راستای لایروبی بندر آستارا از وزیر راه و شهرسازی، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گیلان و سایر مجموعههای درگیر به دلیل انجام این اقدام ارزشمند، تشکر کرد و امیدواریم پس از این اتفاق خوشایند، شاهد فعالیت هرچه بهتر بخش خصوصی در بندر آستارا باشیم.

اکنون نوبت دستگاههای دیگر است
گفتنی است، افزایش آبخور کشتیها به عمق پنج و نیم متر، موجب نگهداری عمق مناسب جهت تردد کشتیهای بزرگ تجاری دریای خزر و با ظرفیت بارگیری زیاد به مجتمع بندری آستارا خواهد شد.
با اتمام و مهیا شدن زیرساختهای بندری در بندر آستارا، میطلبد تا سازمانها و نهادهای حاکمیتی دیگر نظر سازمان توسعه تجارت، منطقه آزاد و مسئولان استانی جهت رونق هرچه بیشتر این بندر وارد عمل شوند و بخش خصوصی را در ارتقای نقش ترانزیتی و بین المللی این بندر یاری کنند.
پایان پیام/۳۳۸۹/س/ ت 67