به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، سید محمود حسینیپور بعدازظهر امروز در همایش دهیاران و شوراهای استان که با حضور وزیر کشور در حال برگزاری است، با تبریک ولادت امام علی(ع) و ایام الله دهه فجر، اظهار کرد: انقلاب اسلامی ایران بعد از پیروزی بر اساس آموزههای دینی و ارزشی و برنامهریزی امام راحل برای مناطق کشور خدمات زیادی در سطح روستا ارائه کرده است.
وی با اشاره به محرومیتهای روستاهای استان در پیش از انقلاب،گفت: امروز بیش از ۹۵ درصد روستاهای استان از نعمت گاز برخودار هستند، خدمات بهداشت، راه آسفالت، ارتباطی در همه روستاهای استان ایجاد شده است.
استاندار مازندران، یادآور شد: با وجود همه خدمات اما روستاهای استان خالی از سکنه شده که دلیل آن عدم توسعه اشتغال در روستاها بوده است که طرح مهاجرت معکوس در روستاهای استان را پیگیری میکنیم.
حسینیپور به اقدامات انجام شده برای توسعه فعالیت اقتصادی در روستاهای استان،گفت: توسعه راه روستایی، تامین نیاز آبی از اقدامات انجام شده دولت در مازندران بوده است.
وی با اشاره به سیاستهای عدم حمایت از روستاها در دولتهای گذشته،گفت: طرح رونق اقتصادی روستایی در استان مازندران با آسیب شناسی از روستاها در دستور کار قرار داده و نیازمندیهای هر بخش از روستاها را احصا کرده و سیاست برنامه توسعه روستاها را متناسب با قابلیتها روستاها پیگیری میکنیم.
استاندار مازندران با اشاره به قابلیتهای روستاهای مازندران، افزود: عناصر اصلی توسعه روستاها در دل طبیعت این استان وجود دارد که بنا داریم با توسعه آموزشی در سطح روستاهای استان در زمینه مهاجرت معکوس اقدامات اساسی انجام دهیم.
وی با اعلام اینکه روستاهای مازندران میتوانند نقش اساسی در توسعه روستاهای استان داشته باشند،گفت: وسعت مازندران را روستاهای استان تشکیل میدهند که در دهههای گذشته مورد کم توجهی قرار گرفته و زمینه مهاجرت مردم را فراهم کرده که بنا داریم با توسعه روستاها زمینه مهاجرت معکوس را فراهم کنیم.
حسینی پور با اشاره به قابلیت مازندران در تولید ۱۴ محصول استراتژیک کشاورزی،گفت: به دلیل سیاستهای اشتباه در برندینگ کردن این محصولات در سال جاری برای فروش محصولات مرکبات استان دچار مشکل شدیم.
وی اضافه کرد: در حال حاضر کشاورزی در استان مازندران به صورت سنتی انجام میشود که به دلیل اتخاذ رویه سنتی بسیاری از کشاورزان و دامداران در این مناطق با کمترین فعل و انفعالی دچار آسیب میشوند و امکان جبران این خسارت وجود ندارد و به همین دلیل طرح صنعتی کردن تولید در روستاهای استان را پیگیری میکنیم.
استاندار مازندران از برنامه ریزی برای ایجاد دهکده کشاورزی در روستاهای استان با استفاده از پشتیبانیهای فنی و مهندسی خبر داد و گفت: با این طرح قابلیتهای هر روستا احصاء شده و زمینه خرید تضمینی این محصولات هم از طریق سرمایهگذاری بخش خصوصی انجام میشود.
وی با اشاره به برنامهریزی انجام شده برای ایجاد واحدهای صنعتی دامی در استان خبر داد و افزود: با حمایت بخش خصوصی ایجاد دامداریهای صنعتی در برنامه کاری قرار گرفته است.
حسینی پور با اشاره به ایجاد پالایشگاه شیر در استان، گفت: با وجود این همه روستاها نیازمندیهای پالایشگاه شیر استان از دیگر استانها تامین میشود و برنامه داریم تا تولید شیر را در استان مازندران افزایش دهیم.
وی با اعلام اینکه دهکده کشاورزی با نگاه گردشگری در دستور کار است، افزود: نقش دهیاران و بخشداران بسیار مهم است.
استاندار مازندران با اشاره به قابلیتهای کارخانه چوب و کاغذ مازندران، گفت: این کارخانه نیازمندیهای چوبی خویش را از روسیه فراهم میکند که با توسعه کاشت درخت در روستاها بنا داریم تا این خلاء را جبران کنیم.
وی با اعلام اینکه در حوزه بومگردی بهترین طبیعت در استان وجود دارد، افزود: از این ظرفیت باید به صورت مناسب استفاده شود که برنامههای مناسب و مدونی در این زمینه تدوین شده و بنا داریم که به زودی از این ظرفیت به صورت مناسب استفاده شود.
حسینیپور در ادامه با اشاره به حضور گردشگران در ایام نوروز، بیان کرد: باید از این ظرفیت برای توسعه خدمات گردشگری در استان مازندران فراهم شود.
وی خطاب به دهیاران و شوراها،بیان کرد: روستاهای ما ظرفیت دارد که با تولیدات فاخر زمینه مهاجرت معکوس را فراهم کرده و در عین حال زمینه رشد توسعه اقتصادی در استان شود.
استاندار مازندران از برنامهریزی برای توسعه اقتصاد دانشبنیان در روستاهای استان خبر داد و گفت: در صنایع تبدیلی و گیاهان داروی برنامهریزی مناسب انجام شده تا از ظرفیت روستاهای استان در این زمینه استفاده شود.
پایان پیام/۸۶۰۰۴/ج
منبع : خبرگزاری فارس