به گزارش خبرگزاری فارس از چالوس، مهدی صادق کوهستانی عصر امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه جشنواره گل نرگس از سه شنبه ۱۶ اسفند تا جمعه ۱۹ اسفند در روستای ماسال بخش مرزنآباد برگزار خواهد شد، اظهار کرد: حدود ۱۲ غرفه عرضه محصولات، توانمندیها، ظرفیتها در زمینه گردشگری، بومگردی، صنعتی و تولیدات سنتی در این جشنواره برپا خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه در این جشنواره از کارآفرینان منطقه دعوت به عمل آمد افزود: بخش مرزنآباد کارآفرینانی در زمنیه دامداری، تولیدات و فرآوری گیاهان دارویی، فرشبافی و غیره دارد.
مهدی صادق کوهستانی در ادامه گفت: برگزاری جشنواره گل نرگس ماسال فرصت مناسبی برای انگیزه کشاورزان یه ادامه کشت و همچنین ادامه این گار توسط نسل بعدی میباشد.

وی به پیاده روی از بخشداری تا روستای ماسال در روز سه شنبه اشاره کرد و بیان داشت: در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه بازیهای بومی و محلی برگزار خواهد شد.
بخشدار مرزنآباد یکی از اهدف برگزاری این مراسم را برندسازی کشت ۴۰ ساله گل نرگس در روستای ماسال با هماهنگی اداره میراث فرهنگی دانست و افزود: صنعت کشاورزی، دامداری و کشت به دلایل مختلف در حال کمرنگ شدن است.
صادق کوهستانی با بیان اینکه در حال حاضر حدود یک هکتار از زمینهای کشاورزی روستای ماسال زیر کشت گل نرگس رفت، گفت: اولین دوره جشنواره در سال ۹۷ برگزار شد و به دلیل شیوع کرونا و تدابیر مسؤولان این جشنواره چند سال متوقف شد و اکنون با نگاه ویژهتر و همچنین با هدف کمک به اقتصاد روستا برگزار خواهد شد.

وی در ادامه ضمن بیان اینکه در اثنای این جشنواره همه روستاهای بخش مرزنآباد با برپایی غرفه میتوانند همه تواناییهای خود را به اجرا بگذارند افزود: هدف دیگر برگزاری جشنواره توانمندسازی روستاها و عرضه قابلیتها و ظرفیتها کل روستاهای منطقه میباشد.
وی افزود: مرزنآباد نباید فقط به عنوان شهر پر ترافیک دیده شود، بخش مرزنآباد از ظرفیتهای بسیار خوبی برخوردار است.
صادق کوهستانی به بزرگی پهنه جغرافیایی بخش مرزن آباد اشاره کرد و گفت: ۱۰۳ روستا و آبادی در بخش مرزنآباد وجود دارد.
*جهاد کشاورزی باید به روستائیان الگو دهد
وی در ادامه افزود: در بسیاری از روستاها کشاورزی به صفر رسیده و به ساختمان تبدیل شدهاند و جهاد کشاورزی الگوی کشت ندارد تا راهنمایی برای کشاورزان در روستاها باشد.
صادق کوهستانی به سود بالا کشت گل نرگس نسبت به برنج اشاره کرد و افزود: باید در کنار فروش ساقه و گل به علمی کردن و تولید محصول فرآوری شده نیز برویم.
بخشدار مرزنآباد با بیان اینکه این روستا در سالیان قبل مثل برخی از روستاهای همجوار برنج کشت میکرد، ادامه داد: روستای ماسال بهدلیل نزدیکی به رودخانه و دشت فضای خوبی جهت پرورش و عرضه گل نرگس میباشد.
پایان پیام/۸۶۰۶۱/غ
منبع : خبرگزاری فارس