به گزارش خبرگزاری فارس از ساری، قاسم کریمزاده مدیرکل شیلات مازندران در جلسه قرارگاه امنیت غذایی استان درباره آخرین وضعیت صید ماهی در دریای مازندران، اظهار کرد: از ابتدای فصل صید ماهیهای استخوانی در دریای خزر یعنی نیمه مهرماه صیادان تعاونیهای پره ۲ هزار و ۴۳۴ تن انواع ماهی استخوانی را صید و به بازار عرضه کردند.
وی با اشاره به افزایش ۷۵ درصدی صید ماهی استخوانی نسبت به مدت مشابه فصل گذشته،گفت: ارزش اقتصادی این میزان صید ۴۸۲ میلیارد تومان بوده که از این لحاظ هم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۳۰۸ درصد رشد داشته است.
مدیرکل شیلات مازندران در ارتباط با ترکیب گونههای ماهیهای صید شده در این مدت، اضافه کرد: ۶۰ درصد ماهیهای صید شده توسط صیادان مازندرانی از گونه کفال، ۳۵ درصد از گونه سفید و ۵ درصد از گونه کپور بوده است.
کریمزاده یادآور شد: امیدواریم در روزهای پایانی صید در صورت مساعد بودن شرایط آب و هوایی، ماهیهای بیشتری صید و به بازار عرضه شود.
وی با اشاره به تکاپوی صیادان و آبزیپروران مازندران برای تامین ماهی شب عید شهروندان، تصریح کرد: سالانه ۱۱۵ هزار تن تولید ماهی در استان داریم که ۶ هزار میلیارد تومان ارزش اقتصادی این میزان تولید است.
مدیرکل شیلات مازندران با اعلام اینکه وضعیت تولید آبزیان امسال در استان مطلوب و رضایتبخش است، اظهار کرد: علاوه بر تولید و عرضه آبزیان پرورشی اعم از ماهیهای سردآبی و گرم آبی، در شرکتهای تعاونی صیادی پره هم رونق و افزایش صید را در سبد صیادان شاهد هستیم و هرچه به روزهای پایانی سال نزدیکتر میشویم آمار صید آبزیان دریایی رو به افزایش است.
کریمزاده با توجه به در پیش بودن عید باستانی نوروز و وجود سنت دیرین استفاده از سبزی پلو با ماهی برای شب عید، گفت: بالطبع تقاضا برای خرید ماهی بهویژه ماهی سفید افزایش مییابد که در این زمینه محصول پروتئینی استان در شب عید با اتحادیهها و تشکلهای شیلاتی و بازار ماهیفروشان مذاکره و هماهنگی خواهیم کرد تا کاهش قیمت و دسترسی راحت تر مردم برای خرید ماهی را داشته باشیم.
وی یادآور شد: سالانه ۴۰ درصد ماهیها از استان خارج و ۶۰ درصد در داخل استان مصرف میشود.
پایان پیام/۸۶۰۳۴/م
منبع : خبرگزاری فارس