آیت الله محمدباقر محمدی لائینی امروز در نشست تشکلهای کارگری با اشاره به اینکه بحث کار و کارگر در دو بخش کار و کارگر باید بررسی شود، اظهار کرد: باید در عمل به کار و کارگر بها داده شود.
وی با بیان اینکه کار عرضه و کارگر تقاضا است، افزود: کار باید فراوان باشد وقتی کار کم و کارگر زیاد باشد نتیجه سوءاستفاده کارفروشان از موقعیت کارگران خواهد بود.
نماینده ولی فقیه در مازندران، تصریح کرد: باید ساز و کاری تعریف شود تا کار فراوان باشد و صاحبان کار دنبال کارگران باشند، نرخ را خیلی با بخشنامه و دستوری نمیشود تعیین کرد باید براساس همان عرضه و تقاضا تنظیم شود.
این مسئول لازمه تحقق شعار سال را فراوانی کار دانست و ادامه داد: با رشد تولید مشکل کمبودها حل خواهد شد. اما ضرورت دارد کار از انحصار خارج شود.
امام جمعه ساری با طرح سوالی اظهار کرد: چرا باید یک عده همیشه کارگر و عده دیگر تولیدکننده کار باشند؟ چه اشکالی دارد که کارگران صاحبان کار شوند؟ این مسئول در ادامه با طرح سوال دیگر، یادآور شد: سوال اینجاست که کار چرا به مردم واگذار نمیشود؟
آیت الله محمدی لائینی با اشاره به اینکه رهبری به واگذاری اقتصاد به مردم و بخش خصوصی بسیار تاکید دارند اما از نحوه اجرای اصل ۴۴ اقتصادی و واگذاریها گلایه دارند، گفت: در اجرای اصل ۴۴ بسیاری از کارخانهها را اول به ضرردهی رسانده، خریدند و فروختند و بسیاری از کارگران را بیکار کردند، اصل ۴۴ نمی گوید که زمانی که کارخانه زیانده شد واگذار شود بلکه میگوید در آن زمان با تصدیگری دولت به بخش مردمی واگذار شود، در حالی که اگر کار به همین کارگران واگذار میشد وضع اینطور نبود، کارخانه به تعاونی تبدیل میشد و کارگران صاحب کار میشدند.
نماینده ولی فقیه در مازندران، افزود: مسئله دیگر تهیه مواد است، صاحبان کارخانهها در این زمینه مشکل دارند، سال گذشته سال مانعزداییها بود اگر موانع شناسایی میشد امسال از بین میرفت و مساوی با رشد تولید و مهار تورم میشد.
آیت الله لائینی با بیان اینکه جامعه کارگری باید به موضوعات صادرات توجه داشته باشد، پرسشگرانه، گفت: از مسئله صادرات ارزآور این فرصت طلایی چقدر استفاده میکنیم؟ بخش اعظم آن قاچاق است، امسال مرکبات مازندران را نتوانستیم صادر کنیم، اگر در صادرات باز میشد تولید رونق میگرفت.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)