در سالهای اخیر افزایش جمعیت سگها و همچنین نبود متولی درست با وجود سازمانهای مردم نهاد حمایتی به سکان داری شهرداریها، موجب افزایش حضور سگهای ولگرد در خیابان ها شده که آسیبهای جدی برای مردم به همراه داشته است، به طوریکه در آذر ۱۴۰۰، یک کودک ۵ ساله بابلی در اثر گازگرفتگی یک سگ به بیماری هاری مبتلا شده بود، بهعلت وخامت بیماری، در یکی از بیمارستانهای ساری تحت درمان بود، دوام نیاورد و جان باخت.
در این راستا، "علی عباسی " مدیرکل پزشکی قانونی مازندران با بیان اینکه ۱۰۴ مصدوم ناشی از گازگرفتگی سگ برای بررسی صدمات و جراحات به مراکز پزشکی قانونی مراجعه کردند که از این موارد ۷۹ نفر مرد و مابقی زن هستند، اظهار کرد: بر اساس بررسی پروندههای مصدومین جراحات متعدد اندامهای فوقانی و تحتانی و اختلال روانی پس از حادثه مشاهده شده ضمن اینکه مواردی از شکستگی اندامهای تحتانی به دنبال فرار افراد نیز مشاهده شده است.

ساری و میاندورود بیشترین گاز گرفتگی
مدیرکل پزشکی قانونی مازندران، گفت: بر اساس آمار ارجاعی از مراکز استان بیشترین آمار گاز گرفتگی سگ مربوط به شهرستانهای ساری با ۱۷ ، آمل با ۱۶ و قائمشهر با ۱۲ کمترین آن مربوط به شهرستانهای فریدونکنار، میاندرود و گلوگاه هر کدام با یک مورد گزارش شده است.
اقدامات اورژانسی در صورت گاز گرفتن سگ
وی در توصیهای یادآور شد: اگر در خانه الکل دارید، میتوانید زخم را با آن تمیز کنید. با حوله ی تمیز محل جراحت را فشار دهید تا خونریزی متوقف شود.
عباسی افزود: پس از گازگرفتکی از باند استریل برای پانسمان زخم استفاده کنید و محل زخم را بالاتر از قلب نگهدارید تا تورم کاهش یابد و از بروز عفونت جلوگیری شود. همچنین در صورتی که به هاری مشکوک هستید، به مقامات بهداشتی محلی گزارش کنید.
وی خاطرنشان کرد: استفاده از پماد آنتیبیوتیک دو بار در روز تا وقتی که زخم بهبود پیدا کند و ظرف ۲۴ ساعت حتما به پزشک مراجعه کرده و تا پزشک بر اساس شدت گاز گرفتگی روش اقدامات درمانی خود را اعمال کند.
به گزارش ایسنا؛ به نظر میرسد جمع آوری سگهای بی صاحب رو به افزایش است و در این راستا شهرداریها با وجود اعلام شماره تماس مردمی برای جمع آوری سگها ولگرد، اما همچنان کاری جدی از پیش نبردهاند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)