حمید سلامتی در دیدار با تحریریه خبرگزاری فارس در گلستان ضمن تبریک هفته خبرنگار اظهار کرد: ۶۸ درصد خاک گلستان منابع طبیعی بوده و از این میزان ۴۵۲ هزار هکتار جنگل و ۸۶۲ هزار هکتار مرتع است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان افزود: رسالت اصلی اداره کل منابع طبیعی، حفظ، اصلاح و احیاء، توسعه و بهرهبرداری اصولی از عرصههای ملی است.
وی بیان کرد: عوامل مختلفی بر منابع طبیعی اثر میگذارد و در این شرایط اولین هدف ما حفظ این منابع است.
سلامتی عنوان کرد: از جمله استانهایی هستیم که بحرانهای طبیعی آن بالا بوده و با توجه به اختلافات ارتفاعی و همچنین متغیر بودن میزان بارش از ۲۰۰ میلیمتر در شمال استان تا ۶۵۰ میلیمتر در بندرگز، تفاوتهای اقلیمی فراوانی داریم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان ادامه داد: این اختلافات باعث میشود سیل، رانش و غیره در استان اتفاق بیفتد و اخیراً هم به دلیل کاهش بارندگی و فرسایش خاک ریزگردها هم به استان اضافه شده که دو عامل تغییرات اقلیمی و وجود صحرای قره قوم در خاک ترکمنستان از دلایل آن است.

360 هزار هکتار در حال بیابانی شدن
وی متذکر شد: پوشش مرتعی ضعیف شده و ۳۰۶ هزار هکتار از مراتع ما در حال بیابانی شدن، است.
سلامتی عنوان کرد: خشکسالی بر روی پوشش گیاهی تاثیر گذاشته و حتی در شمال استان تولید گندم و جو کاهش محسوس یافته است.
وی ادامه داد: در راستای اصلاح و احیای مراتع، طرحها و پروژههایی را در حال اجرا داریم که با تامین به موقع اعتبارات میتوان به اهداف مورد نظر رسید.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: به لحاظ نیروی حفاظت و تجهیزات در حد ایدهآل نیستیم و باید این امر تقویت شود.
طرح مردمی کاشت نهال
وی همچنین به طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت طی چهار سال در کشور اشاره کرد و افزود: در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ نشستهای علمی، اجرایی و کارشناسی متعددی در سازمان تشکیل شده و کمیتههای مختلفی شکل گرفته است و باید سالانه ۲۵۰ میلیون اصل درخت تولید و کاشته شود.
سلامتی اضافه کرد: در سال ۱۴۰۲ سهم گلستان تولید ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار نهال است و باید پنج میلیون و ۳۰۰ هزار اصله نهال کاشته شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت که این نهالها در سه محور عرصههای ملی و جنگلی، زراعت چوب و توسعه فضای سبز تولید و کاشته میشود.

وی افزود: برای اجرای این طرح در گلستان چهار نهالستان دولتی داریم که در قرق (ظرفیت تولید سالیانه دو میلیون و ۴۰۰ هزار اصله نهال)، در سوسرای آزادشهر (ظرفیت تولید سالیانه ۳۰۰ هزار اصله نهال)، تاویر (ظرفیت تولید سالیانه ۳۰۰ هزار اصله نهال) و قپان کلاله (با ظرفیت تولید سالیانه 140 هزار اصله نهال) قرار گرفته است.
سلامتی بیان کرد: 6 نهالستان بخش خصوصی داریم که انواع و اقسام نهالهای مثمر را تولید کرده و تاکنون چهار میلیون و ۷۶۰ هزار اصله نهال در راستای اجرای این طرح تولید کردهاند.
وی همچنین توضیح داد که از میزان تولید نهال در استان، یک میلیون و 500 هزار اصله نهال بوتهای مرتعی و بیابانی است که در سه نهالستان دولتی چپرقویمه گنبدکاووس، مرتع امام علی (ع) مراوه تپه و انبارالو آق قلا تولید شده است.
پایان پیام/
منبع : خبرگزاری فارس