اعضای این کمیسیون باهدف ساماندهی و مدیریت بحران زباله شهرستان آمل از محل دفن زباله عمارت آمل به عنوان چالش زیست محیطی مهم در این شهرستان محوری مازندران بازدید و برای رفع مشکل دستوراتی ارائه کردند.
محمد جواد عسکری رییس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست، در این بازدید گفت: مکان دپوی زباله آمل در منطقه عمارت واقع در ۳۰ کیلومتری شهر آمل و در جاده هراز واقع است که بیش از سه دهه محل دفن زباله هشت شهر مازندران است.
وی با بیان اینکه شیرابههای ناشی از زباله به آب رودخانه هراز نفوذ و به زمینهای کشاورزی اطراف خسارات جبران ناپذیری وارد کرده است، یادآور شد: به نحوی که خطر آلوده شدن آب شرب شهروندان نیز وجود دارد چراکه پساب ناشی از دپوی زباله و تخلیه فاضلاب در سالهای اخیر تا عمق ۱۵۰ متری زمین نفوذ کرده است.

عسکری تصریح کرد: پرونده سایت زباله عمارت آمل پس از سالها بلاتکلیفی و بینتیجه ماندن وعدههای مدیران ادوار مختلف دولتها برای توقف انتقال زباله به این مکان و انتخاب محل جدید انباشت زبالههای شهرستان آمل، با سفر آّبان ماه امسال معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به استان مازندران در کار گروه ملی پسماند مطرح و تصمیم گیری نهایی در این ارتباط صورت میگیرد.
رییس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست، خاطرنشان کرد: با توجه به روند ساخت سد هراز در نزدیکی و پایین همین سایت زباله، توقف انتقال زبالهها به عمارت در دستور کار قرار گرفته است چرا که انباشت زباله در نزدیکی مخزن و دریاچه پشت سد این نگرانی را بوجود آورده که پس از آبگیری سد هراز شیرابههای عمارت به دریاچه سد نفوذ کند.
این مسئول افزود: به همین دلیل از همان زمانی که مطالعات ساخت سد در حال انجام بود تاکید میشد فعالیت سایت زباله عمارت باید متوقف شود.

به گفته عسکری، پس از آن هم، موضوع جانمایی مکان جدید برای انتقال زباله های روزانه شهرستان آمل، با وجود تعیین ضرب الاجل ۱۵ روزه آیت الله رییسی «رییس جمهور شهید» درسال گذشته نیز، زمین مورد نظر که مورد قبول و پذیرش محیط زیست و منابع طبیعی باشد، تاکنون بی نتیجه مانده و مدیریت پسماند شهرستان در این زمینه تاکنون نتوانسته دربرابر کوه زباله عمارت توفیقی داشته باشد تا همچنان روزانه بیش از۱۸۰ تن زباله درمحل عمارت به روش سنتی دفن وانباشت شود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)