هادی حقشناس امروز شنبه ۶ اردیبهشت ماه در برنامه صبحگاهی شبکه استانی باران، اظهار کرد: بارندگیهای خوب امسال نوید سال زراعی خوبی را میدهد، با توجه به آبی که پشت سد داریم بهنظر میرسد سال آبی خوبی با افزایش ۲۷ درصدی بارندگی داریم که پیشبینی میشود تولید محصولات کشاورزی امسال افزایش پیدا میکند.
وی افزود: به زودی خط ریلی رشت به آستارا آغاز میشود که بر بحث واردات و صادرات تاثیر دارد زیرا سال گذشته یک سوم صادرات از مرز آستارا انجام شده است، این هفته دکتر پزشکیان، رئیسجمهور به باکو سفر میکند و به عنوان استاندار گیلان در این سفر حضور دارم، هدف از این سفر این است که تردد از مرز آستارا که از کرونا با موانعی مواجه شده به حالت عادی برگردد.
استاندار گیلان توسعه پروازهای خارجی را از توفیقات استان دانست و گفت: از هشتم فروردین امسال، همه روزه به بصره، عراق و نجف پرواز داریم و الان دنبال این هستیم که پروازها را به مسکو، استانبول و کشورهای عربی انجام دهیم، در ایام عید امسال رتبه فرودگاه رشت از ۱۷ به ۹ ارتقا یافت.
وی با بیان اینکه در سال جاری برنامهریزی داریم که هتلهای نیمهتمام را تکمیل کنیم و به بهرهبرداری برسانیم، تصریح کرد: در حوزه تقویت بخش درمان هم درصدد هستیم در هفته دولت، بیمارستان ۴۲۰ تختخوابی لاکان را به بهرهبرداری برسانیم. در بخش مسکن محرومان و اقدام ملی، زمین کم داشتیم که تلاشهایی هم در این زمینه در حال انجام است.
حقشناس با اشاره به مشکلات محیط زیستی گیلان، گفت: ظرف و جغرافیای گیلان با وجود آلودگی تالابها و رودخانههای رشت در معرض خطر جدی زیست محیطی است، روزی حجم تالاب ۲۰۰میلیون مترمربع بوده اما الان نمیتوان با قایق در آن به سبب وجود بالای رسوبات تردد کرد.
استاندار گیلان بیان کرد: باید فاضلابهای صنعتی و خانگی وارد این رودخانهها و تالاب انزلی نشود. با قطع شدن اعتبارت بانک جهانی کار تصفیهخانه نیمهکاره ماند، امیدواریم ۳۰ درصد از تصفیه خانه را امسال به بهرهبرداری برسانیم، اگر بتوانیم تصفیهخانهها را به سرانجام برسانیم گام مهمی در راستای احیاء محیط زیست برمیداریم.
وی با اشاره به نامگذاری «سرمایه گذاری برای تولید» برای سال جاری، گفت: برای تحقق «سرمایه گذاری برای تولید» گیلان بیشترین ظرفیت را دارد زیرا زمین، آبوهوا و طبیعت گیلان بیشترین استعداد را دارد و کافی است موانع سر راه سرمایهگذاران را برداریم؛ امسال عید بدون تبلیغ بیش از ۱۰ میلیون نفر شب مسافر داشتیم، پس باید زیرساختهای گردشگری را تقویت کنیم. در ایام عید امسال قطار فوقالعاده چهار ساعته با ۳۵۰ مسافر میآمد، لذا اگر در بخش گردشگری زیرساختها را فراهم کنیم این صنعت رونق مییابد. بخش حمل و نقل هم با جذب سرمایهگذار تقویت میشود، منطقه آزاد و آستارا بیشترین ظرفیت را دارند.
حق شناس با اشاره به ظرفیت شهر صنعتی رشت در حوزههای مختلف تولید دارو، قطعات خودور و قطعات فولادی بیان کرد: ایجاد صنایع تبدیلی از دیگر راهکارهای رونق تولید و اشتغال است، به عنوان مثال رتبه تولید مرغ را در کشور داریم که با تقویت صنایع تبدیلی میتوانیم به رونق حضور سرمایهگذاری و اشتغال کمک کنیم.
استاندار گیلان با بیان اینکه ۲۳۰ پروژه در بخش صنعت، گردشگری و کشاورزی داریم که با جذب ۱۲ همت میتوان به تکمیل این حوزهها پرداخت، افزود: کار در دستگاههای اجرایی انجام میشود، وقتی سرمایهگذاران وارد استان میشوند با مدیران ارتباط میگیرند، آنها وظیفه دارند کار سرمایهگذار را انجام دهند زیرا اگر کار سرمایه گذار انجام نگیرد به ما یا دیگر مدیران مراجعه میکند، تلاش داریم که به این مرحله نرسد و دستگاهها بدانند اگر مشکل شهروند یا سرمایهگذار را حل نکردند یک ضعف برای آن دستگاه محسوب میشود، پس مسائل را به فرداها واگذار نکنند تمام تلاش ما این است که سرمایهگذار دچار مشکل نشود.
وی با اشاره به ظرفیتهای دریاپایه گیلان، افزود: دریا یک نعمت بینظیر در شمال و جنوب کشور بوده که ۸۰ درصد حمل و نقل جهان از دریاست. در سال ۱۳۷۱ که فروپاشی شوروی سابق صورت گرفت ما یک کشتی با پرچم کشورمان نداشتیم اما الان بیش از ۱۰۰ کشتی فقط با پرچم ایران تردد میکند، علاوه بر تعمیرات دنبال ساخت کشتی در ساحل خزر هستیم، گردشگری دریایی از دیگر ظرفیتهای استان است که با اتوبوس دریایی مسافران میتوانند بین بنادر استان تردد کنند.
استاندار گیلان ادامه داد: اگر بیمهها و بانکها و هتلها در استان گسترش یابد، اشتغال آفرینی انجام میشود، در بخش خدمات، بنادر، کشتیها مرکز توزیع کالا در منطقه هستند، توسعه اقتصاد دریاپایه هم در گرو توسعه هتل، جاده، و... است؛ سال گذشته در بندر جبلعلی بیش از ۲۰ میلیون کانتینر آمده، باید جذب کنیم تا بخشی از این ترددها از مسیر گیلان و بندر انزلی و آستارا بگذرد، رشد اقتصاد دریاپایه به همدلی و کمک همه نیاز دارد.
وی با اشاره به بازنگری طرح هادی روستایی، افزود: ۳۰۰۰ روستا در گیلان داریم که ۲۰۶۰ روستا بالای ۲۰ خانوار دارند، طرح هادی این روستاها امسال مورد بازنگری قرار میگیرد، یکی از مشکلات سالهای اخیر عدم وجود سند رسمی در روستاهاست که همه به دنبال این هستیم مبنای سند حل شود، اداره کل ثبت اسناد و بنیاد مسکن در حال فراهم آوردن مقدمات هستند، اگر در طرح هادی کاربری مسکونی باشد و مورد تائید دهیاری و شورا هم قرار گیرد، صدور پروانه مشکل ندارد، برای بومیها ساخت بنا مشکلی ندارد.
حقشناس با بیان اینکه ارزشمندترین دارایی گیلانیها همین زمین است، گفت: نمیخواهیم در گیلان مالک دیگران باشند و ما به عنوان میزبان، دنبال بحث بلندمرتبه سازی در قالبهای شهرکی هستیم تا بتوانیم از زمین حداکثر استفاده را ببریم؛ از طرفی بومیان هم حق دارند در زمینهای پدری ساختمان بسازند.
استاندار گیلان تاکید کرد: بخش گردشگری گیلان باید تقویت شود طبیعی است که امسال مسافران داخلی و خارجی بیشتری وارد استان شود لذا باید به تناسب ورود مسافران خدمات هم ارتقا یابد و باید همه کمک کنیم زیرا با تقویت گردشگری شغل پایدار برای جوانانمان ایجاد میشود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)