سید محمود ربیعی سهشنبه ۱۶ اردیبهشت در سمپوزیوم افقهای نوین در رشتههای فنی و مهندسی کشور که در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل برگزار شد با اشاره به اینکه این سمپوزیوم در راستای استفاده از ابزارهای نوین هوش مصنوعی و دیجیتال در حوزه مهندسی برگزار شد، اظهار کرد: این سمپوزیوم در ارتباط بین علم و صنعت و افقهای نوینی که در این حوزه است در مهندسی مکانیک، برق، پزشکی، مواد، صنایع شیمی، عمران و معماری در حال برگزاری است.
وی افزود: رویکرد ما در این کنفرانس این است که افقها و فنآوریهای نوین را با رویکرد تجاری سازی اجرا کنیم و معتقدیم علمی که در خدمت جامعه و صنعت قرار نگیرد به هدف نرسیده است.
سرپرست دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل با بیان اینکه جدا شدن تحقیق و توسعه پیامدی جز صرف هزینههای زیاد نداشته است، تصریح کرد: در این روند معیوب تحقیق را بعهده دانشگاه گذاشتند اما توسعه در صنعت شکل میگیرد و متاسفانه این تحقیق و توسعه توام نشده است.
وی افزود: تحقیق مربوط به دانشگاه بوده که منتج به یک سری بررسیهایی است که نهایتا خروجی آن به مقالات می انجامد و رزومه استاتید می شود و توسعهای که در صنعت اتفاق میافتد نیز پشتوانه علمی محکم و دقیقی ندارد.
ربیعی با اشاره به اینکه در این راستا سعی کردیم تحقیق و توسعه را با هم ببینیم، گفت: باید صنعت ما متناسب با تحقیقات دانشگاهی و تحقیقات دانشگاهی ما مسئله محور و ماموریتگرا شود.
سرپرست دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل خاطرنشان کرد: اگر تحقیق و توسعه در یک زیست بوم مشترک شکل نگیرد ما نه دانشگاه مسئله محور گرهگشا و نه صنعتی که در خدمت پیشرفت باشد خواهیم داشت.

وی از راه اندازی شعبهای از هوش مصنوعی کشور در استان خبر داد و گفت: با عقد قراردادی بین دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل و رئیس پردیس هوش مصنوعی و نوآوری دیجیتال ایران در حاشیه این کنفرانس نخستین شعبه هوش مصنوعی مازندران در این دانشگاه با هدف توسعه و کارآفرینی استان راه اندازی میشود.
ربیعی هدف از برگزاری این سمپوزیوم که افقهای نوین در رشته های مهندسی است را تعامل درست بین دانشگاه و صنعت برشمرد و یادآور شد: این سومین سمپوزیوم کشور است که در حوزه مهندسی برگزار میشود و با توجه به افقهای نوین، تکنولوژی و فناوریهای نوینی که در این حوزه وجود دارد می تواند برای صنایع بسیار راهگشا باشد.
سرپرست دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل با بیان اینکه دنیا در حال حاضر به ۲ قسمت قبل و بعد هوش مصنوعی تقسیم می شود، افزود: هوش مصنوعی ابزاری است که به مراتب از هوش طبیعی انسان قویتر است و میتواند راهگشا باشد لذا رشته مهندسی کامپیوتر در گرایش هوش مصنوعی را در این دانشگاه فعال کردیم، اقبال امروزه جوانان به این حوزه بسیار زیاد است چون آینده نگری خوبی دارد و یکی از ماموریت دانشگاه ما نیز فعالیت در این حوزه است.
ربیعی یادآور شد: در حال حاضر بسیاری از صنایع در کشور و منطقه در این حوزه حضور یافته و از ما درخواست کمک کردند تا هوش مصنوعی در خدمت تولید قرار گیرد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)