همایش «طلایهداران اقتصاد مقاومتی» و جشنواره «جهادگران» و تجلیل از گروههای جهادی برتر استان گیلان عصر شنبه ۲۰ اردیبهشت با حضور سردار سلیمانی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین و سردار زهرایی، رئیس بسیج سازندگی کشور و فرمانده سپاه قدس استان و استاندار گیلان در سالن همایشهای دانشگاه آزاد واحد رشت برگزار شد.
سردار غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین، در این مراسم ضمن تبریک ایام و ولادت امام رضا (ع)، با اشاره به تاریخچه جهاد سازندگی اظهار کرد: در گام اول انقلاب اسلامی، از سال ۷۸ تا همین سالهای اخیر، جهاد سازندگی بتدریج به یک نظریه تبدیل شد که اکنون بعنوان یکی از ارکان اصلی سازندگی و پیشرفت کشور در سطح اجتماعی و اقتصادی مطرح است.
وی افزود: اقتصاد مقاومتی مردمسالار و سازندگی دو مسیر تعیینکننده و راهبردی برای کشور هستند. نمیتوان بدون حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی، ادعای تحقق اهداف اسلام در جامعه را داشت این امر بطور قطع نیازمند برنامهریزی دقیق و همافزایی میان نهادها و گروههای مختلف است.
وی با اشاره به نقش مهم و اثرگذار نیروهای مردمی در عرصههای مختلف، گفت: گروههای جهادی در ساختارهای مختلف قرار دارند و بعنوان مجموعههای انقلابی، نسخه بومی انقلاب اسلامی به شمار میروند که در جهت تحقق آرمانهای انقلاب تلاش میکنند، اهمیت این گروهها در سازندگی و پیشرفت کشور غیرقابل انکار است.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین همچنین بر اهمیت گفتمان جهادی و عمل جهادی تأکید کرده و گفت: تقویت گفتمان جهادی و بسیج سازندگی در مسیر پیشرفت و محرومیتزدایی ضروری است، در واقع، این گفتمان باید بعنوان یک اصل محوری در تمام فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی کشور نهادینه شود.
سردار سلیمانی با بیان روند شکلگیری نظریه گفتمان جهادی و عمل جهادی، تصریح کرد: نقش گروههای جهادی در پیشرفت و محرومیتزدایی کشور حیاتی است. این گروهها نهتنها در ساخت و سازهای زیرساختی، بلکه در رفع نیازهای مردم و ایجاد همبستگی اجتماعی نقش اساسی ایفا میکنند.
وی افزود: بسیج سازندگی بعنوان یک نسخه بومی جمهوری اسلامی، نباید در چارچوبهای محدودکننده قرار گیرد. بلکه باید الگوی قابل تکثیر در سایر نقاط کشور و حتی در عرصههای بینالمللی باشد.
سردار سلیمانی همچنین به نقش مردمپایه و جوانان در تحقق اقتصاد مقاومتی و محرومیتزدایی اشاره کرده و گفت: دوران کرونا، کمکهای مؤمنانه را به یک جریان اجتماعی تبدیل کرد که توانست در بسیاری از مناطق کشور، مشکلات مردم را کاهش دهد. اکنون، واجبتر از گذشته است که به درک ضرورت اقتصاد مقاومتی پرداخته و آن را بطور دقیق اجرا کنیم.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین در پایان با تأکید بر اهمیت بهروزرسانی نقشهراه اقتصاد مقاومتی و تحلیل الگوهای موفق داخلی و خارجی، گفت: موفقیتهای گروههای جهادی و فرماندهان سپاه در اجرای پروژههای مردمی نشان داده است که این نوع پروژهها و مشارکت مردمی نقش مهمی در پیشرفت کشور دارند و باید در ادامه مسیر از این تجربیات استفاده کنیم.
سردار زهرایی، رئیس سازمان بسیج سازندگی کشو هم در همایش طلایهداران اقتصاد مقاومتی با اشاره به تلاشهای مستمر دشمن برای تضعیف ارادههای مردم و گسترش بیتفاوتی در جامعه، اظهار کرد: دشمن درصدد است تا از طریق ابزارهای مختلف به اراده ملت ایران آسیب رسانده و مردم را از مسیر مقاومت و پیشرفت باز دارد. در این شرایط، نیروهای انقلابی باید با حفظ روحیه خدمترسانی و ایستادگی، در این جنگ نابرابر همچنان به دفاع از هویت اسلامی و ارزشهای انقلابی خود ادامه دهند و در سنگرهای مختلف، پاسداری از انقلاب و آرمانهای بزرگ آن را تقویت کنند.
وی با اشاره به ضرورت حفظ اراده در نبرد تمدنی که در آن قرار داریم، افزود: این نبرد تنها یک جنگ نظامی نیست، بلکه جنگی است که در آن ارادهها بشدت در حال آزمایش است. دشمن از انواع و اقسام روشها و ابزارها برای تضعیف باورهای انقلابی و ایجاد فضای بیتفاوتی استفاده میکند. در چنین شرایطی، گروههای جهادی و بسیج باید با عزمی راسخ و حضور فعال در میدان، با دشمن مقابله کرده و مانع از تحقق اهداف شوم آنها شوند.
رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور همچنین به تأکیدات مکرر رهبر معظم انقلاب در خصوص اهمیت نقش گروههای جهادی گفت: این امر نشان میدهد که اراده قوی و حضور فعال در میدانهای خدمترسانی، مهمترین سلاح ما در این جنگ تمدنی است. بسیج سازندگی، بعنوان بازوی اجرایی دستگاههای دولتی، با رویکرد قرارگاهی، در مواقع بحران و نیاز فوری به سرعت وارد عمل میشود و در حوزههای اولویتدار مانند آبرسانی، اشتغال و سایر خدمات حیاتی، با نظارت و هماهنگی دولت، اقداماتی مؤثر و کارآمد را انجام میدهد.
سردار زهرایی در پایان با تأکید بر گستردگی ظرفیتهای خدمترسانی بسیج در سراسر کشور، افزود: ما باید با سرعت و کارآمدی به محل حادثه و بحرانها وارد شویم و خود را وقف خدمت به مردم نماییم. این تنها یک وظیفه ملی نیست، بلکه تجلی اراده و ایمان ما به مسیر انقلاب و تعهد به اهداف آن است.
سردار حمید دامغانی، فرمانده سپاه قدس گیلان هم در این همایش گفت: نقشآفرینی بسیج سازندگی در تمام عرصههایی که مورد نیاز مردم بوده، کاملاً مشهود است. عزیزان جهادگر در قالب گروههای جهادی در عرصههای مختلف باعث رشد و پیشرفت کشور شدهاند. همچنین، رفع محرومیت و تحقق عدالت از دیگر دستاوردهای حضور گروههای جهادی و بسیج سازندگی است. این گروهها در قالب قرارگاه اقتصاد مقاومتی و محرومیتزدایی بعنوان پدافند فرهنگی و اقتصادی در مقابل هجمههای دشمن نقشآفرینی کردهاند.
وی افزود: تا امروز، تلاشهای گروههای جهادی و بسیج سازندگی باعث شده است که در سطح استان و کشور از برکت اتصال به مجموعههای مردمی بهرهمند شویم. گیلان، استان سرسبز با ظرفیتهای بسیار بالا، با وجود پیشرفتهای حاصل شده، همچنان با محرومیتهای زیادی روبهرو بوده است.
سردار دامغانی بیان کرد: با وجود اقدامات خوب انجام شده، از جمله موفقیتهای استان در پروژههای آبرسانی، به دلیل شدت محرومیتها، همچنان جای کار زیادی وجود دارد. در حوزه مسکن محرومین، با توجه به جمعیت تحت پوشش کمیته امداد، نیاز به توجه ویژه احساس میشود. در حوزههای فرهنگی، آموزشی و قرآنی، گروههای جهادی نقشآفرینی موثری داشتهاند و امیدواریم با ظرفیتسازیها در این حوزهها شاهد رشد و پیشرفت بیشتر باشیم.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)