علیرضا غیاثی در گفتوگو با ایسنا، منابع آبی قابل استحصال در جلگه استان گیلان را حاوی مقادیر زیادی آهن و منگنز دانست و اظهار کرد: به جای چاه ها، عمدتا از آب های سطحی استفاده می کنیم.
وی با بیان اینکه ۷۰ درصد آب شرب استان از سد آیت الله بهجت و رودخانه سفیدرود و ۳۰ درصد دیگر از چشمه ها و چاه ها تامین می شود، تصریح کرد: ۹ هزار لیتر بر ثانیه در حال تولید آب هستیم که جمعیت استان و تا ۱۵ درصد گردشگران را پوشش می دهد؛ البته در برخی از ایام سال شاهد ورود ۷۰۰ هزار خودرو به استان هستیم که مصرف استان را تا ۲۵ درصد افزایش می دهد و لذا تولید آب را بالا می بریم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گیلان، مصرف آب در استان را بالای الگوی مصرف دانست و عنوان کرد: پروژه های نشت یابی شبکه و خطوط انتقال در حال انجام است که به ظرفیت تولید آب اضافه می کند. در سال جاری ۱۱ نقطه را شناسایی کردیم و سال گذشته نیز ۱۰ مورد رفع نشت شد.
غیاثی با اشاره به اجرای پروژه های انتقال و توزیع مناسب تر آب در شهر رشت و سایر شهرهای گیلان، متذکر شد: سال گذشته یک مخزن ۳۰ هزار مترمکعبی را در منطقه لاکان به رینگ آب شرب شهر رشت متصل کردیم و فشار شبکه نیم بار افزایش یافت. در شهرک شهید انصاری رودسر نیز یک خط انتقال را اجرا و فشار آب را زیاد کردیم.
مدیرعامل آبفای گیلان با تاکید بر لزوم تغییر رفتار مصرف آب در راستای اصلاح الگوی مصرف، خاطرنشان کرد: الگوی مصرف آب در گیلان ۱۱ مترمکعب به ازای هر خانوار است لذا باید طبق الگوی مصرف عمل کنیم تا هم آب را برای همه تامین کنیم و هم هزینههای خانوار را کاهش دهیم.
وی هزینه مصرف هر مترمکعب آب را ۱۶ هزار تومان دانست و ادامه داد: قیمت آب در مقابل هزینه های تولید آن بسیار پایین است و لذا برای پاسداشت منابع آبی و اقتصاد خانوار، باید الگوی مصرف را رعایت کنیم. در حال حاضر میانگین مصرف خانوار در استان ۱۳.۷ مترمکعب بوده که ۲.۷ بالاتر از الگوست.
غیاثی با بیان اینکه افزایش الگوی مصرف تا ۱۵ مترمکعب موجب افزایش هزینه خانوار تا ۳۰ هزار تومان می شود، خاطرنشان کرد: افزایش مصرف تا دو برابر الگوی مصرف آب بها را به ۱۱۳ هزار تومان افزایش می دهد.
وی پرلاتورهای شیر آب را موجب کاهش ۳۰ درصدی مصرف دانست و عنوان کرد: مشترکین از شیرآلات اهرمی و پدالی و هوشمند استفاده کنند تا موجب کاهش مصرف شود.
مدیرعامل آبفای گیلان یکی از معضلات شرکت آبفای استان به ویژه در فصل کشاورزی که با ایجاد تنش آبی همراه است را دستبرد به خطوط و شبکههای آب شرب دانست و گفت: دهیاران و شوراهای روستاها مانع از این کار توسط کشاورزان شوند. این معضل موجب شکستگی و قطع آب در شبکه می شود.
وی از شهروندان خواست هرگونه شکستگی خطوط انتقال و شبکه آب شرب را با شماره ۱۲۲ اطلاع دهند و بیان کرد: از جمله بسته های تشویقی برای مشترکین، صفر شدن قبوض بابت مصرف زیر پنج مترمکعب است.
غیاثی از اجرای خط تقویت فشار در مناطق مرکزی رشت و احداث مخزن ۱۵ هزار مترمکعبی مسکن مهر و ساخت مخزن سه هزار مترمکعبی زمینی و ۶ هزار مترمکعبی هوایی در سیاهکل تا پایان سال خبر داد و عنوان کرد: خط انتقال لاکان تا پیربازار رشت نیز امسال آغاز می شود.
مدیرعامل آبفای گیلان با اشاره به مشارکت بخش خصوصی در احداث تصفیه خانه بزرگ آب گیلان، اضافه کرد: بنا داریم که ظرفیت تصفیه خانه اضطراری را از ۳۰۰ لیتر بر ثانیه به ۵۰۰ لیتر بر ثانیه و تا سال آینده به ۱۰۰۰ لیتر بر ثانیه برسانیم تا افزایش جمعیت استان را پوشش دهیم.
وی همچنین از اجرای پویش ملی «آب را دریابیم» خبر داد و گفت: این پویش با هدف تاثیرگذاری بر افکار عمومی در مقوله مدیریت مصرف آب و نقش موثر آنان، آغاز به کار کرده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)