sx
sm
md
lg
xl
3 استان
پایگاه خبری 3 استان شمالی کشور: مازندران، گیلان، گلستان
248875
7 ساعت 33 دقیقه پیش

ایسنا گزارش می دهد؛

تورهای نامرئی صیادان؛ بلای جان ماهیان سفید خزری در آستارا

صید بی رویه و غیر مجاز با تورهای نامرئی در سواحل شهرستان مرزی بندر آستارا توسط صیادانی که هیچ خط قرمزی برای خود در صید ماهیان استخوانی قائل نیستند ادامه دارد و انتظار می‌رود دستگاه‌های اجرایی مرتبط با جمع آوری تمامی تورهای غیرمجاز ماهیگیری اقدامات قانونی لازم را انجام دهند.

تورهای غیرمجاز ماهیگیری که این روزها توسط صیادانی که هیچ خط قرمزی برای خود در صید ماهیان استخوانی قائل نیستند و به تعداد بسیار زیاد و در ساده ترین روش ممکن برای صید در نوار ساحلی آستارا در دریای خزر مشغول به صیادی با پهن کردن تورهای غیر مجاز در آب‌های این شهرستان مرزی در شمال غربی استان گیلان هستند، به راحتی و بدون هیچ گونه نظارتی در فصل تخم ریزی صیادی کرده و ذخایر ارزشمند دریای خزر و انواع ماهیان استخوانی را به خطر می‌اندازند.

تورهای نامریی صیادان؛ بلای جان ماهیان سفید خزری در آستارا

صید بی‌رویه و غیر مجاز، نسل بسیاری از گونه‌ها مانند ماهیان خاویاری در دریای خزر را از بین برده و این خطر برای ماهی سفید خزری نیز وجود دارد. متأسفانه صیادان غیر مجاز آزادانه و بدون نگرانی، پس از غروب آفتاب اقدام به تور ریزی کرده و دهانه رودخانه‌ها و آب‌های نوار ساحلی آستارا را به تسخیر تورهای نایلونی و نامرئی خود در می آورند و ماهیان سفید ماده را که قصد وارد شدن به رودخانه را دارند صید می کنند.

تورهای نامریی صیادان؛ بلای جان ماهیان سفید خزری در آستارا

این تورها در ردیف‌های متعدد و با ابعاد مختلف در دریا تعبیه می‌شوند و تعداد و شیوه نصب این تورها در زیر آب به نحوی است که هیچ ماهی سفید خزری قادر به عبور از بین دام‌ها و ورود به رودخانه نخواهد بود.

میر آرمان واعظی، رئیس اداره شیلات شهرستان آستارا در این رابطه در گفت وگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه بر اساس قانون حفاظت منابع آبزی جمهوری اسلامی ایران، مصوب سال ۱۳۷۴ مجلس شورای اسلامی، صید به شیوه دامگستری در سواحل شمالی ممنوع و تعاونی‌های صیادی دامگستری در قالب شرکت تعاونی پره ساماندهی شدند، اظهار کرد: متاسفانه روز به روز شاهد هجوم صیادان غیرمجاز به دریا و دام‌گستری در سواحل و اعماق دریای خزر هستیم.

وی با اشاره به اینکه در روزهای گذشته ضبط ۳ پره صیادی غیر مجاز توسط تیم مشترک حفاظت آبزیان شیلات شهرستان آستارا و همچنین محیط زیست آستارا از صیادان غیر مجاز انجام شد، افزود: متاسفانه به علت عدم توجه صیادان به زمان و مکان صید و استفاده صیادان غیرمجاز از انواع تورهای منسوخ و غیر استاندارد خسارت‌های جبران ناپذیری به منابع آبزی در منطقه وارد شده است.

تورهای نامریی صیادان؛ بلای جان ماهیان سفید خزری در آستارا

وی ادامه داد: یگان حفاظت منابع شیلات شهرستان مرزی بندر آستارا در راستای صیانت از ذخایر آبزی، با انجام گشت‌های دریایی و زمینی با همکاری مرزبانی، اقدام به جلوگیری از فعالیت صیادان غیرمجاز می‌کند.

واعظی با اشاره به اهمیت و ضرورت حفاظت از آبزیان و حفظ ذخایر دریای خزر و اینکه فصل تخم‌ریزی ماهیان رودکوچ از جمله ماهی سفید، سیاه کولی و شاه کولی و سایر گونه‌های ارزشمند دریای خزر فرا رسیده است، گفت: در زمان فعلی هیچ صیدی نباید در دریا و رودخانه‌ها انجام شود و برای حفاظت از ماهیان اقدامات لازم در حال انجام است.

رئیس اداره شیلات آستارا با تاکید بر اینکه متاسفانه صیادان‌ در نقاط مختلف دریا در منطقه آستارا اقدام به نصب تورهای صیادی غیر مجاز می‌کنند، افزود: قطعاً نسبت به جمع آوری همه تورهای ماهیگیری غیرمجاز اقدام خواهد شد.

وی ادامه داد: از فعالان صید و صیادی درخواست می‌شود که از هر گونه صید با پره و تورهای دام‌گستر و همچنین پایه‌های توری که در دریا نصب می‌شوند، خودداری کنند.

رئیس اداره شیلات آستارا کاهش ذخایر ماهیان استخوانی در دریای خزر را یکی از دغدغه‌های شیلات دانست و تصریح کرد: رودخانه‌ها یکی از منابع تأثیرگذار برای ذخایر آبزیان دریایی محسوب می‌شوند.

محمدرضا سلامی ریک، رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان مرزی بندر آستارا نیز در این رابطه در گفت وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه معمولاً تخم ریزی ماهیان رود کوچ از نیمه اسفند ماه آغاز و تا پایان اردیبهشت ماه ادامه دارد و صید ماهی با استفاده از انواع تور و دسته جمعی ممنوع است، اظهار کرد: این زمان فرصتی برای آبزیان دریای خزر و ماهیان است تا امکان تخم ریزی و تولید مثل را از دست ندهند.

وی افزود: تمامی رودخانه‌های شهرستان آستارا که مکان تخم ریزی ماهیان هستند، از سوی محیط بانان کنترل و محافظت می‌شوند.

سلامی ریک از ماهیگیران آستارایی خواست فرصت تخم ریزی را به ماهیان بدهند تا این ماهیان ذخائر خود را برای سال آینده در رودخانه و دریای خزر بازسازی کنند.

وی ادامه داد: ماهیان دریای خزر هر ساله از اوایل اسفند ماه تا خردادماه به سطح رودخانه‌ها مهاجرت کرده و در فصول تخم ریزی به طور غریزی در جهت عکس جریان آب شنا می‌کنند تا خود را به مکان‌هایی که از تخم خالی است، برسانند و در این تغییر مکان اگر با موانعی غیر طبیعی برخورد کنند در جهت عبور از آن برمی آیند که در صورت قادر نبودن ناچار به تخم گذاری در محل نامناسب خواهند شد و یا مجبور به بازگشت می‌شوند یا اینکه در آن محل تلف شده که همین نکته یکی از عوامل انقراض ماهیان است.

به گزارش ایسنا، فصل تخم ریزی ماهی‌ها از اوایل اسفند تا خردادماه است و ماهی‌های مولد یا رودکوچ برای تخم ریزی از دریا به رودخانه‌ها(از آب‌های شور به آب‌های شیرین) مهاجرت کرده و صیادان با ساخت سد کلهام با چوب و قرار دادن تور و قفسی در انتهای آن، ماهی‌ها را صید می کنند. شهرستان مرزی بندر آستارا با ۹۷ هزار نفر جمعیت در شمال غربی استان گیلان، حاشیه دریای خزر و همسایگی کشور جمهوری آذربایجان قرار دارد و دارای ۱۸ کیلومتر نوار ساحلی و پنج رشته رودخانه اصلی است.

انتهای پیام 


منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)
نظرات

نظر شما

آخرین اخبار :
تبلیغات
گروه نرم افزاری دروب
های دیتا
پربازدیدترین‌ها :
بازار

هواشناسی





3 استان؛

پایگاه خبری 3 استان شمالی کشور (مازندران، گیلان، گلستان) در راستای ارتقاء سطح اطلاع رسانی نوین با استفاده از منابع معتبر خبری مشغول به فعالیت است.
تیم تحریریه پایگاه خبری 3 استان پذیرای نظرات، پشنهادات و انتقادات شما عزیزان می‌باشد.


با ما در تماس باشید؛

ارتباط با تحریریه
info[@]3ostan.ir

گروه تبلیغات
ads[@]3ostan.ir

فنی و اعلام مشکلات سایت
admin[@]3ostan.ir


Telegram Tags Rss
Copyright © 2022 - 3ostan.ir‎, All rights reserved.
Powered by : dorweb.ir