حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژهای پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت در جمع صاحبان صنایع استان مازندران، ضمن تشکر از زحمات صنعتگران استان اظهار کرد: از دو جهت از من مطالبه دارید، یک بهعنوان رییس قوه و دو به واسطه ارتباط من با سایر قوا.
او با اعلام اینکه رئیسجمهور فعلی و حتی شهید رئیسی و در مدت اخیر مدام بر مشارکت و کمک مردم تاکید کردند، یادآور شد: شما به بخش کوچکی اشاره کردید، در رابطه با اتاق بازرگانی این پرسش را دارم که آیا براساس ظرفیت، مسئولیت، هماهنگی اتاق با اعضا و زیر مجموعهها توانسته عمل کند یا نه و اگر نه؛ چرا نتوانست و چرا این نتوانستن به چند دوره کشید؟
حجتالاسلام محسنی اژهای با اشاره به این نکته که من اشراف شما را ندارم و تعارفی نیست، تصریح کرد: " پرسش سوم من این است که آیا شما الان در موضوعاتی مانند صادرات، واردات و مانند آن موارد را احصاء کردهاید؟ آیا ضرورت دارد تمام مسائل حضوری و با صرف چند ساعت حل شود؟

او ادامه داد: وقتی نظرات متعدد با نگاههای مختلف از یک دستگاه میآید سوال ایجاد میشود که کدام نظر درست است.
رئیس قوه قضائیه اعلام کرد: تا تیر ماه؛ به شرطی که اتاق کار کند و موضوعات را برای گفتگو با رییس قوه قضاییه اولویتبندی و دستهبندی کند، من حاضرم پنج ساعت وقت برای حل مساله بگذارم.
او با تاکید بر پرهیز از کلیگویی و اختلاف نظر، گفت: قول میدهم اگر موضوعات را دستهبندی و اولویتبندی کنید در تیرماه گفتگویی برای تصمیم واحد داشته باشیم.
حجتالاسلام محسنی اژهای با بیان اینکه همواره چند مطلب را در مجلس و برای همکارانم میگویم که بخشی را اینجا تکرار میکنم، اظهار کرد: به دولتهای قبلی و فعلی که هر هفته جلسه داریم میگویم؛ از مسائل مهمی که باید بهصورت خاص داشته باشید استحکام قرادادها است بهگونهای که هر دولتی بیاید پایبند به آن باشد.
توصیه دیگر حجتالاسلام محسنی اژهای به دولت برنامهریزی و شفافسازی بوده است، در این زمینه توضیح داد: آنچه بر آن تکیه دارم برنامهریزی است، از مسائلی که به دولت اصرار دارم این است آنچه که میتوانیم را وعده دهیم و اگر احیانا وعده دادیم و فکر کردیم الان به دلایل متفاوت نمیتوانیم؛ شفاف با همه در میان بگذاریم و با خودشان راهحل پیدا کنیم که نمونه آن همین ناترازی است.
رئیس قوه قضائیه بیان کرد: حرف دیگرم با دوستان در دولت هماهنگ بودن با دستگاههای دیگر است، مثلا ارز نیست و نمیخواهید جنسی وارد شود از اول بگویید.
او به همکاران دستگاه قضا سفارش کرد: احترام همه اربابرجوع را داشته باشید، گاه رفتار ما مهمتر از حکم ما است.

حجتالاسلام محسنی اژهای، تصریح کرد: اگر کسانی کارشان با اعزام نماینده و وکیل حل میشود، مثلا شخص خودش نمیآید اما وکیل یا پسرش میآید، کسی دیگر میتواند بیاید همان توضیح را به شما بدهد، محدودیتها را تا حد ممکن ایجاد نکنید.
او با تاکید براینکه ابزار تولید را تا جای ممکن توقیف نکنید، یادآور شد: سعی کنید در حد امکان با شورای حل اختلاف و افراد آگاه وابسته به صنف یا فرد مشکلات را حل کنید. یکی از کارهای عدول مومنین همین است.
رئیس قوه قضلائیه با تاکید بر اینکه اگر حبس به جزای نقدی میتواند تبدیل شود انجام دهید، مگر آن که نتوان آن را تبدیل کرد، گفت: یک نفر زمین میخورد و ما باید کمک کنیم از جا برخیزد، کسی خطا کند کمک کنیم خطای خود را اصلاح کند، چه کسی باید بگوید «کی خطا کرده کی زمین خورده و کی فساد کرده» چرا کسی که مرتکب جرم شد و عقوبت آن را کشید نتواند در جامعه احیاء شود؟
در این نشست عضو اتاق بازرگانی ایران نیز اظهار کرد: جایگاه بخش خصوصی شفاف مشخص نیست و این بخش ابتر ماندهاست.
عبدالله مهاجر افزود: برنامه هشت ساله را با میزان رشد مشخص تعیین میکنیم اما منطبق با واقعیت نیست، اگر بود اثر آن در سفره مردم دیده میشد.
او یادآور شد: همین الان برق شرکتهای بزرگ ما قطع میشود، اصل مشکل باید بنیادی حل شود و بعد سراغ بخش خصوصی برویم.
عضو اتاق ایران با اشاره به اینکه مسلم است که این بخش خصوصی باید دیده شود و گفتمان مشکل را حل نمیکند، اظهار کرد: اگر با گفتمان مشکل حل میشد تا به حال شده بود؛ هر جا بروید همه گلایه دارند.
علی تقیپور رییس اتاق بازرگانی مازندران نیز با بیان اینکه باید پذیرفت فضای کنونی قوه قضاییه مازندران با ادوار قبلی قابل قیاس نیست، گفت: تولیدکنندگان و تجار نه طلبکار دولت و نه محتاج کمکهای یارانهای هستند، خواهان حمایت برای سرمایهگذاری و جلوگیری از مهاجرت جوانان هستند.

تقی پور افزود: سالها سوء مدیریت بر دوش بنگاههای اقتصادی افتاده و به جای فکر تولید، سردرگم هستند. اگر با نگاه راهبردی، حمایتها در دستور کار قرار نگیرد شاهد خروج سرمایهگذاران خواهیم بود.
رئیس اتاق بازرگانی مازندران، نبود مشوقها، عدم ثبت سفارش و مانند آن را موانع صادرات دانست و گفت: ناامید نمیشویم چراکه آنچه داریم را مدیون رشادتهای کسانی هستیم که برای برجا ماندن ما رفتند.
او با اشاره به اینکه دو ماه از سال میگذرد و هیج ثبتی انجام نمیشود که یعنی صادرکننده از فعالیت تجاری بازماندهاست، یاداور شد: زیبنده استان مازندران نیست که بدون نظارت محصول صادراتی آن صادر شود و انگ بیکیفیتی به آن بخورد.
به گزارش ایسنا، اهم مطالبات بخش خصوصی که در جلسه مطرح شد ضرورت تامین مالی، نگرانی از مهاجرت صنایع از کشور و مانند آن است همچنین عمده مطالبات صنعتگران شامل: رفع قطعی مکرر برق، نبود بستر امن سرمایهگذاری و نگرانی از خروج سرمایهگذاران، موانع و چالشهای گمرکات بر سر راه صادرات استان، اثرگذاری تحریمها در افزایش مالیات و تعرفهها، بروکراسیهای اداری، طرحهای گردشگری بهویژه در حوزه منابعطبیعی، عدم اجرای تعهدات سازمان جنگلها در پرداخت بدهیهای صنایع چوب و کاغذ، مشکلات برداشت درختان شکستهافتاده و ترک فعل سازمان متولی در اجرا، نبود ساماندهی واحد در ۲۰۸ واحد معدنی، عدم واگذاری اصولی معادن از سوی صمت که رانشهای خطرآفرین ایجاد کرده، خسارات ناشی از نبود امکان بهرهبرداری، لزوم بهرهگیری از سرمایهگذاریهای جدید، کندی خدمات به سرمایهگذاران و سرمایهگذاری به دلیل سیستم نظارتی بوده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)