هادی حقشناس امروز یکشنبه، ۲۸ اردیبهشت در جمع روابط عمومی ادارات اجرایی استان گیلان اظهار کرد: عملکرد درست به ابزار و امکانات و نیروهای متخصص نیاز دارد روابط عمومیها با وجود محدودیت با بهرهمندی از حداکثر ظرفیتها تلاش میکنند تا اقدامات را به اطلاع عموم برسانند. هنر این است که در بحران، تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم. وقتی دستگاهها پاسخ اقناعکننده برای افکار عمومی نداشته باشند نمیتوانند موفق عمل کنند.
استاندار گیلان تصریح کرد: روابط عمومی هر دستگاه اگر پاسخ و اطلاعات درستی به افکار عمومی بدهد قطعاً کمک بزرگی میکند، به شرط اینکه آن دستگاه را به خوبی بشناسد و از توانمندیهای خود مطلع باشد.
حقشناس درباره قطعی برق در استان نیز گفت: به هر دلیلی ۲۰ هزار مگاوات کسری برق وجود دارد برای جبران این کسری به ناچار به اجرای محدودیتهای سراسری هستیم، مردم حق دارند زمان دقیق قطعی برق را بدانند و برنامهریزی کنند وقتی زمان دقیق و برنامهریزی شده را نمیدانند دچار مشکل میشوند.
استاندار گیلان با اشاره به سفر اخیر سخنگوی دولت به استان و منطقه آزاد انزلی، که با حاشیههایی درباره «هزینههای میلیاردی» سفر، اقامت، هدایا و... همراه بود، تصریح کرد: منطقه آزاد گیلان طی دو دهه گذشته از محل تخفیف ۱۵ درصد ارزش سود بازرگانی «یک بندر» متولد شده و تصادفاً این بندر زمانی متولد شد که سطح آب دریای خزر در حال کاهش است. با تداوم کاهش سطح آب خزر خیلی از بنادر از فعالیت باز میمانند اما این بندر همچنان میتواند به فعالیت خود ادامه دهد. لذا سفر اخیر سخنگوی دولت به استان با همراهی ۱۰۰ خبرنگار، در راستای تبیین این ظرفیت برای کل کشور رقم خورد.
حقشناس تصریح کرد: طبیعتاً چنین اطلاعرسانی گستردهای قیمت و هزینهای دارد؛ اگر بریز و بپاشی شده باشد صد در صد مخالفم؛ در این زمینه تردید نکنید. اما آنقدر این هدف ظرفیت بندری بزرگ است که باید اطلاعرسانی وسیعی انجام میشد. زیرا اگر خدایناکرده آب دریای خزر یک متر دیگر هم کاهش پیدا کند، در بندرداری در دریای خزر دچار مشکل میشویم ولی در گیلان از محل درآمدی بندر کاسپین احداث شده که میتواند جوابگوی کشور باشد.
وی با بیان اینکه بخشی از روغن کشور از طریق بندر کاسپین وارد میشود، ادامه داد: سال گذشته در مجموع بنادر گیلان و مازندران حدود هفت میلیون تن کالا وارد کشور شده، ولی ظرفیت بندر کاسپین حداقل ۱۰ میلیون تن پیشبینی میشود و عمق آب در موجشکن آن ۱۲ متر است، یک همچین سرمایهای در گیلان خلق شده و وجود دارد لذا برای معرفی و تبیین چنین ظرفیتی نیاز به اطلاعرسانی همگانی و ملی داریم، اگر این امر بدرستی تبیین شود در واقع معرفی یک ظرفیت در اقتصاد ملی است.
حقشناس بیان کرد: با اینکه در حال انتقال تمام کریدورهای اطراف کشور ما هستند، اگر کریدور شمال جنوب راه اندازی شود و همچنین راه آهن رشت آستارا هم به اجرا برسد، توسعه اقتصادی در کشور رقم میخورد؛ لذا احیای راه ابریشم به نفع استان است.
وی بیان کرد: دو پروژه مهم در گیلان در حال اجراست، اگر روابط عمومیها به درستی این پروژهها را برای مردم تبیین و اطلاعرسانی کنند، باعث امیدآفرینی و اعتماد عمومی برای جامعه میشود، این امید باعث تقویت سرمایه اجتماعی خواهد شد و در این صورت سرمایه فیزیکی محقق میشود.
استاندار گیلان با اشاره به احداث ۱۶۰ کیلومتر راه آهن رشت آستارا بیان کرد: با موافقت و تاکید شخص دکتر پزشکیان این مسیر انتخاب شد، این خط ریلی برای ایران و خصوصا روسیه بسیار بااهمیت است، سال گذشته ۱۹.۶ کیلومتر و امسال ۱۴.۲ کیلومتر در مجموع ۳۴ کیلومتر معادل ۲۰ درصد تملک شده، باید در افکار عمومی متناسب با چنین ظرفیتهایی تبیین شود.
حقشناس با اشاره به انجام عملیات اکتشاف نفت در ساحل رودسر بیان کرد: خوشبختانه شواهد موجود نشان میدهد استخراج نفت هم در این منطقه اتفاق میافتد، لذا انعکاس چنین اخباری امید را در جامعه افزایش میدهد.
وی با اشاره به سیل پیربازار افزود: در حال حاضر با کمک بسیج سازندگی لایروبی رودخانه پیربازار آغاز شده و حدود چهار کیلومتر لایروبی انجام گرفته، تداوم این لایروبی در رودخانههای زرجوب و گوهررود بسیار در روحیه شهروندان اثرگذار خواهد بود و آنان را نسبت به خدمات دولت و نظام دلگرمتر میکند.
وی پسماند را معضل مهم گیلان دانست و گفت: پسماند در استانهای گیلان و مازندران قابل دفن کردن نیست، چالش زباله در مربوط به ۴۰ سال گذشته است، دولتها و استانداران سابق بارها وعده حل این مشکل را داده بودند، لذا همواره مسئله اول استان است و راه آن زباله سوز نیست، در دنیا فقط ۵ درصد از زبالهسوز استفاده میکنند، باید خودمان در استان برای حل این مشکل راهکاری پیدا کنیم.
استاندار گیلان تصریح کرد: درختان هیرکانی ریشه کره زمینند اما از ۴۰ سال پیش زبالهها را در زیر این درختان که میراث جهانیاند، رها کردند. برای حل این موضوع تصمیمی در استان اخذ شده و این تصمیم بر اساس محدودیتها و آگاهی است، زیرا عواقب زباله بر کیفیت محصولات کشاورزی و آب استان تأثیرات منفی دارد، از اینرو شاهد افزایش بیماریهای گوارشی در استان هستیم. بنابراین روابطعمومیها برای سلامت جامعه و گیلانیها باید از تصمیمات اتخاذ شده، حمایت شود.
وی با اشاره به اینکه پساب و فاضلاب از دیگر مشکلات استان است، تصریح کرد: مسئله فاضلاب گیلان باید در دولت چهاردهم حل شود، متأسفانه ۳۴ شهر در گیلان اصلا مطالعات فاضلابی ندارند، لذا پساب و پسماند باید در ادبیات روابط عمومیها پررنگ شود.
وی با بیان اینکه گردشگری در گیلان خیلی مهم است، گفت: ورود دو میلیون خودرو در مدت تعطیلات نوروزی ظرفیتی است که باید زیرساخت متناسب با آن فراهم شود، همه روابط عمومیها باید به بخش گردشگری کمک کنند تا این بخش تقویت شود.
حق شناس با تأکید بر بلندمرتبه سازی در استان افزود: دیر یا زود بهزراعی و بهنژادی کشاورزی وارد استان میشود، از این ظرفیت نباید باید بهترین بهره را ببریم نه اینکه زمینها را ویلاسازی کنیم، باید سراغ بلندمرتبه سازی شهرکی برویم.
وی با تاکید بر اینکه روابط عمومیها ظرفیتها و توانمندیها را درست تبیین کنند، گفت: تبیین درست ظرفیتها و امیدآفرینی، منجربه تقویت اعتماد مردم و ایجاد سرمایه اجتماعی میشود، گیلان آباد شود ایران آباد میشود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)