ولی جهانی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: ثبت ملی و جهانی روستاها و شهرهای صنایع دستی استان در دستور کار این اداره کل قرار گرفته است.
وی افزود: در راستای توجه ویژه به صنایع دستی و هنرهای سنتی گیلان و جلوگیری از افول و منسوخ شدن رشتههای بومی، برنامهریزی لازم جهت ثبت ملی و جهانی این مناطق صورت گرفته است.
جهانی با اشاره به وجود یک شهر ملی، یک روستای جهانی و پنج روستای ملی صنایع دستی در گیلان گفت: با هماهنگیهای صورت گرفته و بازدید میدانی ارزیاب وزارتخانه از روستای لیالستان لاهیجان و شهر آستانهاشرفیه، ثبت ملی این مناطق در رشتههای بامبو و مروار در دست اقدام است. همچنین، مقدمات ثبت جهانی روستای حصیربافی فشتکه خمام نیز در حال انجام است.
وی ثبت ملی و جهانی این مناطق را گامی مهم در معرفی صنایع دستی بومی به گردشگران داخلی و خارجی دانست و افزود: آشنایی گردشگران با محصولات صنایع دستی این روستاها و شهرها، موجب رونق بازار، افزایش فروش و رشد تولید خواهد شد که در نهایت به صیانت از رشتههای بومی و جذب جوانان به این حوزه منجر میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان در پایان با قدردانی از تلاشهای هنرمندان و فعالان حوزه صنایع دستی، ابراز امیدواری کرد با حمایت مردم و مسئولان، ثبت ملی و جهانی این مناطق در کوتاهترین زمان ممکن محقق شده و موجب رونق هرچه بیشتر صنایع دستی استان شود.
منبع : خبرگزاری مهر