sx
sm
md
lg
xl
3 استان
پایگاه خبری 3 استان شمالی کشور: مازندران، گیلان، گلستان
249424
5 ساعت 33 دقیقه پیش

چگونه استرس دانش‌آموزان را در زمان امتحانات کاهش دهیم؟

یک روانشناس گلستانی با اشاره به اوج گیری اضطراب دانش‌آموزان در آستانه فصل امتحانات، تأکید کرد: فشارهای والدین و محیط آموزشی می‌تواند موجب استرس پایدار شود که تا سه روز ادامه یافته و یادگیری را به شدت تحت تأثیر قرار دهد.

با نزدیک شدن به ایام امتحانات، میزان اضطراب و فشار روانی در میان دانش‌آموزان به‌طور چشمگیری افزایش می‌یابد. بسیاری از آن‌ها با ترس از عملکرد نامطلوب، انتظارات بالای خانواده و رقابت‌های درسی مواجه می‌شوند که می‌تواند تمرکز و بازدهی آن‌ها را تحت تأثیر قرار دهد.

در چنین شرایطی، شناخت عوامل ایجادکننده استرس و به‌کارگیری راهکارهای مناسب برای مدیریت آن، نقش مهمی در موفقیت تحصیلی دانش‌آموزان ایفا می‌کند.

عباس مظفری روانشناس در گفت وگو با ایسنا در خصوص عوامل ایجاد استرس گفت: در آستانه فصل امتحانات بسیاری از دانش‌آموزان به دلایل متفاوتی مثل فشار والدین برای کسب نمرات بالا،سخت گیری معلمان و رقابت های تحصیلی دچار استرس و اضطراب می‌شوند که این اضطراب می‌تواند تا ۷۲ ساعت ادامه یابد بنابراین والدین باید از اعمال فشار بیش از حد خودداری کرده و به جای تاکید بر نمرات بر تلاش و پیشرفت فرزندان تمرکز کنند.

وی حضور به‌موقع در جلسه امتحان و همراه داشتن وسایل مورد نیاز را از مهم‌ترین تکنیک‌های کاهش استرس در زمان امتحان دانست و افزود:  آمادگی کامل و تسلط بر شرایط محیطی می‌تواند از بروز اضطراب ناگهانی جلوگیری کند.

او تنفس عمیق را یکی از روش‌های مؤثر برای کاهش استرس برشمرد و تصریح کرد: با انجام تنفس عمیق، میزان اکسیژن‌رسانی به مغز افزایش یافته و بخش‌هایی از مغز که درگیر استرس شده‌اند، به حالت آرامش بازمی‌گردند. این تکنیک همچنین باعث می‌شود فرد تمرکز خود را از افکار منفی دور کرده و بهتر بتواند روی محتوای امتحان تمرکز کند.

مظفری، استرس شدید را به دو دسته فیزیکی و رفتاری تقسیم کرد و گفت: افزایش ضربان قلب، تعریق زیاد و خیس شدن کف دست‌ها، نشانه های فیزیکی و تار شدن صدا، رنگ‌ پریدگی، لرزش دست‌ها و رفتارهای شتاب‌زده از نشانه‌های رفتاری اضطراب است.

وی توصیه کرد: دانش‌آموزان از انباشت دروس خودداری کنند، چرا که انباشته شدن مطالب درسی می‌تواند به افزایش استرس منجر شود. همچنین بهتر است در دوران آمادگی برای امتحانات، استفاده از تلفن همراه به حداقل برسد؛ زیرا استفاده بیش ازحد از گوشی می‌تواند باعث تحریک‌پذیری، پرخاشگری و کاهش تمرکز شود در کنار این راهکارها، یاد خدا به‌عنوان عامل مهمی در ایجاد آرامش معرفی شده و این آیه الهی یادآور این موضوع است؛«ألا بذکر الله تطمئن القلوب»؛ چرا که تنها یاد خداست که می‌تواند قلب‌ها را آرام سازد.

این روانشناس، برگزاری آزمون‌های شبیه سازی شده در طول ترم را از راهکارهای موثر در کاهش استرس معرفی و به معلمان توصیه کرد: از ایجاد استرس و ناامیدی در دانش آموزان پرهیز کنند چرا که فشارهای روانی می‌تواند انگیزه و عملکرد آنان را کاهش دهد. بنابراین برگزاری آزمون های شبیه سازی شده نه‌تنها اعتماد به نفس دانش‌آموزان را تقویت می‌کند، بلکه میزان اضطراب آن‌ها را نیز کاهش می‌دهد.

مظفری، حفظ آرامش فضای خانه، پرهیز از ایجاد تنش و خواب کافی را به والدین توصیه کرد و افزود: بروز اختلاف‌نظر در هر خانواده‌ ای امری طبیعی است اما سعی کنند این اختلاف نظر منجر به متشنج شدن فضای خانه نشود چرا که این تنش‌ها می‌تواند به افزایش اضطراب دانش‌آموزان بیانجامد.

انتهای پیام


منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)
نظرات

نظر شما

آخرین اخبار :
تبلیغات
گروه نرم افزاری دروب
های دیتا
پربازدیدترین‌ها :
بازار

هواشناسی





3 استان؛

پایگاه خبری 3 استان شمالی کشور (مازندران، گیلان، گلستان) در راستای ارتقاء سطح اطلاع رسانی نوین با استفاده از منابع معتبر خبری مشغول به فعالیت است.
تیم تحریریه پایگاه خبری 3 استان پذیرای نظرات، پشنهادات و انتقادات شما عزیزان می‌باشد.


با ما در تماس باشید؛

ارتباط با تحریریه
info[@]3ostan.ir

گروه تبلیغات
ads[@]3ostan.ir

فنی و اعلام مشکلات سایت
admin[@]3ostan.ir


Telegram Tags Rss
Copyright © 2022 - 3ostan.ir‎, All rights reserved.
Powered by : dorweb.ir