حسین بریمانی سهشنبه ۶ خرداد در نشست خبری با اصحاب رسانه که با محوریت توسعه اجتماعی جوانان برگزار شد، ازدواج را مساله مهم راهبردی در حوزه جمعیت و جوانی جمعیت کشور خواند و اظهار کرد: بر اساس آخرین آمارها نرخ ازدواج از ۸۴۰ هزار نفر در سال ۱۳۹۹ به ۵۳۰ هزار در سال ۱۴۰۲ کاهش یافته است.
وی افزود: در سال گذشته ۲۰ هزار و ۶۸۴ فقره تسهیلات ازدواج اعطا و درمجموع بیش از ۳۳ هزار متقاضی ۶۶.۲۱ درصد تسهیلات دریافت کردند که نزدیک به ۶ همت و ۹۲۷ میلیارد تومان است.
بریمانی بیان کرد: میانگین سن ازدواج مردان در برخی شهرهای مازندران به بیش از ۳۰ سال رسیده است درحالیکه نرخ سن ازدواج در کشور ۲۷.۵ سال برای مردان و ۲۴.۵ برای زنان است.

مدیرکل ورزش و جوانان مازندران یادآور شد: در طول هفته ملی جمعیت و هفته ازدواج، برنامههای متعددی در سطح استان برگزار میشود. جشن باشکوه ازدواج در طول هفته ملی جمعیت در شهرهای مختلف مازندران برگزار میشود.
اعتبار اندک در برابر انتظارات بالا
معاون امور جوانان ادارهکل ورزش و جوانان مازندران نیز اظهار کرد: اعتبار کنونی ما بسیار اندک است که هیچ تناسبی با انتظارات از دستگاهی همچون ما نیست.
محمدرضا ییلاقی افزود: هفته ازدواج امسال با شعار ازدواج آسان و آسمانی از ۷ خرداد لغایت ۱۳ خردادماه برگزار میشود.
این مسئول خاطرنشان کرد: عناوین روزشمار هفته ازدواج امسال شامل زندگی لذتبخش با همسفر زندگی، ازدواج موفق آرامش ماندگار، ساده بود شیرین ماند، سخت بگیری سخت میگذره، ازدواج، مسیر آرامش و خوشبختی، با همسفر باشی زندگیتو ساختی، همه با هم برای ازدواج جوانان است.
کودکهمسری را نمیپذیریم
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران گفت: کودکهمسری را نمیپذیریم؛ باید نسبت به فرزندآوری زوجین نیز اقدامات آموزشی و فرهنگسازی انجام شود.
امالبنین محمدی نیز حضرت فاطمه (س) و امام علی(ع) را دو الگوی واقعی برای زوجین خواند و اظهار کرد: رسالت رسانهها در حوزه ازدواج متفاوت و اثرگذار است، چرا که برای مردم، باورپذیرتر است.
وی افزود: سال گذشته کنگره ۳۷ شهیده زن برگزار شد که در دل آن، یک هزار زوج جشن زندگی خود را آغاز کردند.
مدیرکل امر بانوان و خانواده استانداری مازندران، با اشاره به برنامههای هفته ازدواج، اعلام کرد: در حال پیگیری راهاندازی خوابگاههای متاهلان دانشجویی در دانشگاههای استان هستیم.
وی بیان کرد: باید به گونهای عمل کنیم که جوانان ما گفتههای مدیران را باور کنند.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مازندران با اشاره به افزایش سن ازدواج در کشور، گفت: افزایش سن ازدواج در جامعه امروز جای نگرانی و محل تدبیر و چارهاندیشی است.
محمدی ادامه داد: فرهنگسازی و عوامل تحصیلی و دانشگاهی ازجمله عوامل اثرگذار هستند که باید جدی گرفته شود.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران گفت: ازدواجهای ناموفق در عقبنشینی جوانان از ازدواج اثرگذار هستند. مدیریت مالی نیز از جمله مواردی است که باید در حوزه آموزش موردتوجه قرار گیرد.

محمدی درباره نشاط اجتماعی گفت: در بحث سالمندی امروز باید اقدام کنیم و فردا دیر است.
وی با بیان این که معیارهای رفاه در جامعه امروز تغییر کرده، اظهار کرد: نمایش نادرست سطح رفاه در شبکههای اجتماعی سطح انتظارات را بالا برده که نیازمند فرهنگسازی است.
محمدی با اشاره به شیوع مصرف دخانیات در دختران گفت: حل مساله را به آموزش و پرورش معطوف نکنیم چراکه مشکل جمعی است، کاهش هزینههای مشاوره میتواند راهگشا باشد.
وی از اجرای طرح خانواده ایمن در شهرستانهای استان خبر داد و گفت: در این طرح بر آموزش مهارت تاکید میشود، باید به فکر رونق مشاغل مهارتمحور با تکیه بر استعدادیابی باشیم. ما باید بروزرسانی شویم چراکه نسل جدید بسیار باهوش و تحلیلگر هستند.
محمدی درباره قانون اعطای زمین به زوجین گفت: این قانون ابتر مانده و ما مشکل زمین داریم، دو جلسه تخصصی در این حوزه با حضور دستگاههای متولی برگزار کردیم تا پاسخگوی خانوادههای مشمول این قانون باشیم.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)