هادی حقشناس سهشنبه ششم خرداد در جلسه شورای ترافیک استان که با حضور رئیس پلیس راهور فراجا برگزار شد، با اشاره به اهمیت حوزه ترافیک، اظهار کرد: براساس آمارها جمعیت گیلان سه درصد جمعیت کشور و برخورداری از خودرو هم سه درصد میانگین کشور بوده اما ترددها شش درصد میانگین کشور است و این نشان میدهد دوبرابر ظرفیت جمعیتی و خودرویی استان، تردد داریم.
وی با اشاره به اینکه مجموع طول راههای روستایی و شهری استان ۱۱ هزار کیلومتر است، افزود: در مجموع حدود هزار کیلومتر راه اصلی در گیلان داریم اما فقط در تعطیلات اخیر، ۱۷۸ هزار خودرو و بیش از ظرفیت راههای اصلی وارد استان شده لذا طبیعی است که با این ظرفیت آمار تصادفات افزایشی باشد.
استاندار گیلان با بیان اینکه استانداردسازی نقاط حادثهخیز ترافیکی نیازمند نگاه ملی است، گفت: آمارها نشان میدهد غرب استان بیشتر از شرق استان فوتی ناشی از حوادث ترافیکی دارد، یعنی جادههای ما در غرب استان آنطور که باید استاندارد نیستند پس باید فکری به حال محورهای خطبهسرا به تالش، کنارگذر تالش، انزلی به رضوانشهر، سراوان به فومن کرد و ایمنسازی ترافیکی این محورها نگاه ملی را میطلبد.
حقشناس بیان کرد: با گسترش زیرساختهای حمل و نقل عمومی میتوان از بروز حوادث ترافیکی کاست؛ ما در شهر رشت فقط ۱۵ دستگاه اتوبوس داریم، یعنی حملوقل عمومی قوی نیست و در نتیجه شاهد تعدد اتفاقات ناگوار ترافیکی خواهیم بود.
وی ادامه داد: ۹۰ درصد مصدومان ترافیکی برون شهری و ۷۰ درصد مصدومان ترافیکی درونشهری در بیمارستان فوت میکنند، اختلاف ۲۰ درصدی به معنی دوری مکان سانحه رانندگی با واحد درمانی است و به عبارتی دیر رسیدن مجروح به واحد درمانی باعث افزایش فوتیها شده، در گیلان به ازای هر هزار نفر جمعیت، ۱.۴ تخت داریم در حالی که میانگین کشوری ۱.۸ است. نبود بیمارستان عمومی از دیگر عواملی است که باعث افزایش فوتیها میشود.
حقشناس تصریح کرد: شهرداریها باید تدابیر بیاندیشند که سفرهای درونشهری کاهش یابد و همچنین زیرساختهای حملونقل عمومی تقویت شود. راهداری هم با افزایش علائم راهنمایی و رانندگی، تقویت روشنایی معابر و افزایش ایمنی راهها از بروز حوادث ترافیکی بکاهد.
فرمانده انتظامی استان نیز در این جلسه اظهار کرد: نیروی انتظامی سه موضوع مهم را در دستور کار دارد که شامل تأمین نظم و امنیت و ترافیک میشود.
سردار حسنپور با اشاره به اینکه حوزه ترافیکی نیازمند توجه همه دستگاههاست، افزود: یکی از دغدغههای ترافیکی استان نداشتن کمربندی در رشت و تالش است، فقدان این کمربندی باعث تشدید معضل ترافیک میشود و نارضایتی را بالا میبرد.
بیان کرد: در استان گیلان ۳۵ نقطه حادثهخیز شناسایی شده که نقش مؤثری در وقوع تصادف دارند که باید برای رفع این مشکل اقدام شود. در بحث کاهش تصادفات اقدامات مؤثری داشتیم که انشاءالله با حمایتهای دولت چهاردهم این اقدامات تداوم خواهد داشت، همه فرماندهان انتظامی در شهرستانها در حوزه ترافیک پای کار هستند تا شاهد کاهش تصادفات و جانباختگان ترافیکی باشیم.
معاون عمرانی استانداری گیلان هم در این جلسه اظهار کرد: براساس تأکیدات استاندار بیش از ۱۵ نقطه حادثهخیز استان تأمین اعتبار شد تا با تهیه تجهیزات ایمنسازی صورت گیرد.
محمد غراوی یکی از دلایل عمده تصادفات استقرار فعالیتهای مختلف، در امتداد راههاست که باعث افزایش ترافیک عبوری میشود.
رئیس پلیس راهور استان هم در این نشست گفت: ۴۵ درصد تصادفات حوزه راهور مربوط به مرکز استان بوده و ۵۱ درصد عابرین پیاده و ۳۴ درصد راکبین موتورسیکلت هستند. بیشترین علت وقوع تصادفات هم عدم توجه به جلو است.
سرهنگ نصیریان با بیان اینکه بیشترین تصادفات بین ساعت ۲۰ تا ۲۴ رخ میدهد، گفت: براساس آمارها استان گیلان ۱۱ درصد تصادفات حوزه راهور را در کشور به خود اختصاص داده است.
رئیس پلیس راه گیلان هم در این نشست اظهار کرد: در ایام تعطیلات نوروزی بیشترین سفر و ورود مسافر را با کمترین دغدغههای ترافیکی داشتیم.
سرهنگ صفاری یکی از اقدامات اثربخش حوزه ترافیکی را نصب سیستم روشنایی در برخی جادههای پرخطر دانست و افزود: تصادفات در حوزه آزادراه همواره سخت و شدید است، لذا باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: در سه محور رشت به فومن، رشت به قزوین، رشت به انزلی بیشترین آمار تصادفات را داریم که میطلبد در برخی محورها نیوجرسی گذاری انجام گیرد. بالغ بر ۱۸ میلیون وسیله نقلیه وارد استان شده و ۴۰ میلیون تردد هم به ثبت رسیده است اما تصادفات هشت درصد کاهش داشته است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)