ولی اله رامئه یکشنبه ۱۸ خرداد در ایستگاه تحقیقات کشاورزی بایعکلا شهرستان نکا، با بیان اینکه این برنامه اولین رویداد ملی روز درهای باز مراکز پژوهشی و تحقیقاتی کشور به روی بهرهبرداران، مروجان و همه عموم مردم است، اظهار کرد: اولین رویداد ملی روز درهای باز کشاورزی به مفهوم عام شامل سراسر کشور، آشنایی چهره به چهره و بازدید افراد از یافتههای پژوهشی در مراکز است.
وی افزود: مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران به عنوان یکی از ۴۱ مرکز پژوهشی سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج کشاورزی بوده که امروزه به پاسداشت نیم قرن تلاش این سازمان در مراکز پژوهشی مختلف این جلسه برگزار شده است.
سرپرست معاونت پژوهشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی مازندران خاطرنشان کرد: در این سازمان مراکز و موسساتی با یک قرن سابقه پژوهشی وجود دارد و ما با ۱۳۰ پرسنل، ۳۴۵ هیئت علمی، ۱۰ محقق و سالانه با انجام تحقیقات در هفت تخصص مختلف اعم از بخش تحقیقات زراعی و باغی که معرفی ارقام و تولید است، فعالیت میکنیم.

وی با اظهار اینکه همه باید در جهت تقویت سازمان «تات» (سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی) قدم برداریم، یادآور شد: نکات آبخیزداری در کشور به خوبی رعایت نمیشود و سفرههای آب زیرزمینی دچار چالش شده و فرونشست در کل کشور و استان مازندران نیز مطرح است.
این مسئول بیان کرد: یک واحد کلیدی به نام واحد تبلیغات ثبت گواهی بذر و نهال داریم که سالانه حدود ۲۵۰۰ هکتار از اراضی استان در زراعتهای مختلف کنترل میشود که خروجی آن حدود ۴ الی ۵ هزار تن بذر گواهی شده نشانهدار است و در محصولات مختلف در دسترس کشاورزان قرار میگیرد.
رامئه ذکر کرد: حدود ۳۵۰ هزار نهال در نهالستانهای دارای مجوز تحت نظر هستند.
مهدی داودی فرماندار شهرستان نکا نیز امنیت غذایی را بسیار ارزشمند برشمرد و گفت: مفهوم بسیار پیچیده و تعاریف بسیار مختلفی در حوزه امنیت غذایی وجود دارد.
وی افزود : مردم سراسر جهان همچنان از امنیت غذایی لازم و قابل دفاع برخوردار نیستند و سوء تغذیه، تغییرات آب و هوایی، جابجایی، خشکسالی، بحران جنگ و موضوعات مختلف امنیت غذایی را تهدید میکند.

فرماندار شهرستان نکا با عنوان اینکه راه نخست مبارزه با تهدیدات امنیت غذایی انتقال دانش به کشاورزان است، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران از آموزش و محصولات دانش بنیان در حوزه کشاورزی و تامین ۸۵ درصد کالای اساسی و مواد اولیه برخوردار است که این برخورداری به برکت دسترنج و زحمات کشاورزان در سراسر کشور است.
ابوالقاسم پناهی موراندینی سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان نکا نیز با اشاره به اینکه نظام نوین ترویج کشاورزی در سال ۱۳۹۳ شکل گرفت، بیان کرد: نظام نوین ترویج کشاورزی ابتدا تجهیز نوسازی مراکز خدمات کشاورزی را انجام داد و سپس به مدیرت دانش ارتباط کارشناسان پهنه پرداخت.
وی ادامه داد: شورای مشورتی کشاورزی روستا پس از نظام نوین ترویج کشاورزی شکل گرفت.

سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان نکا خاطرنشان کرد: امروزه انتقال مطالب علمی بهروز در مزرعه کشاورزی انجام میشود که این امر بسیار مهم و با اهمیت است.
نخستین رویداد درهای باز کشاورزی به صورت هم زمان با سراسر کشور همراه با مراسم روز انتقال یافتههای تحقیقاتی گندم به میزبانی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی مازندران در محل ایستگاه تحقیقات بایع کلا واقع در شهرستان نکا برگزار شد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)