sx
sm
md
lg
xl
3 استان
پایگاه خبری 3 استان شمالی کشور: مازندران، گیلان، گلستان
251337
پنج‌شنبه 22 خرداد ساعت 09:42

معاون فنی مرکز بهداشت استان خبر داد

درمان رایگان سالک در گلستان/ هشدار درباره گزش حشرات و زخم‌های ماندگار

معاون فنی مرکز بهداشت گلستان از درمان رایگان بیماری سالک در استان خبر داد و گفت: پس از گزش حشرات در صورت مشاهده ضایعات پوستی با ماندگاری بیش از 10 روز حتما به مراکز درمانی مراجعه کنید.

سیدمهدی صداقت امروز پنج شنبه ۲۲ خرداد در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: با گرم شدن هوا انتقال بیماری سالک از طریق جوندگان به واسطه پشه خاکی بیشترمی شود و مراکز درمان سالک در تمام شهرستان‌های استان فعالیت دارد تا خدمات دارویی و درمانی رایگان در اختیار مبتلایان قرار گیرد.

دکتر صداقت افزود: ایران جزو هشت کشور درگیر با بیماری سالک به شمار می‌رود و تعداد کل موارد گزارش سالک استان در سال ۱۴۰۳، ۶۶۸ مورد بوده و بیشترین موارد ابتلا قابل مشاهده در استان گلستان در سال ۱۴۰۳ مربوط به ۳ شهرستان گنبدکاووس، مراوه‌تپه و کلاله است.

معاون فنی مرکز بهداشت استان گفت: مرکز بهداشت گلستان با تمرکز بر برنامه‌های پیشگیری، تحقیقات و درمان، اولویت خود را کاهش موارد ابتلا به بیماری سالک قرار داده است و کلاس‌های آموزشی برای مردم مناطق شمال استان برگزار می کند.

وی بیان کرد: مردم شمال گلستان به علت شرایط آب و هوایی گرم، خشک و بیابانی همواره جزو مناطق شاخص در بحث بیماری سالک شناخته می‌شوند که اقدامات آموزشی و طرح‌های طعمه‌گذاری لانه جوندگان به ویژه موش در آن شهرستانها توصیه می شود.

این مقام مسئول تصریح کرد: رعایت توصیه‌های بهداشتی پیشگیرانه و درمان به‌ موقع بیماری، نریختن زباله و نخاله‌های ساختمانی و نگهداری نکردن دام در نزدیکی محل سکونت، استفاده از پشه بند، نصب توری در مقابل در و پنجره، استفاده از لباس‌ آستین بلند هنگام غروب و در طول شب و استفاده از پمادهای دور کننده حشرات موجب مصون ماندن از نیش پشه ناقل بیماری و کاهش احتمال ابتلا به سالک می شود.

دکتر صداقت افزود: عملیات لانه کوبی، جونده‌کُشی و طعمه‌گذاری در محل زندگی موش صحرایی تا فاصله یک کیلومتری روستاهای کانون بیماری هر ساله در چندین نوبت اجرا می‌شود تا احتمال انتقال بیماری از پشه آلوده که از خون موش‌های صحرایی تغذیه می‌کند به انسان کاهش یابد.

معاون فنی مرکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گلستان توصیه کرد: با توجه به اینکه وجود زخم سالک در صورت و پوست سایر نقاط بدن ممکن است بر کیفیت زندگی به ویژه میان بانوان و کودکان تاثیر بگذارد و آثار ظاهری آن باقی افراد در صورت مشاهده هرگونه ضایعه کوچک با ماندگاری بیش از ۱۰ روز، در کمترین زمان برای درمان موضعی به مراکز درمانی مراجعه کنند زیرا مراجعه دیر هنگام، درمان‌های تزریقی و طولانی مدت را در پی خواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: عامل سالک «انگل»، مخزن بیماری «جوندگان صحرایی» و ناقل آن «پشه خاکی» است و زخم و نشانه بیماری سالک پس از گزش به صورت ورم سرخ رنگ و بدون درد وجود داشته و پس از مدتی اندازه زخم گسترش یافته و به چند میلیمتر یا چند سانتیمتر می‌رسد و این زخم در نواحی باز بدن مانند صورت، دست و پا بیشتر دیده می‌شود. در صورت درمان به موقع، این بیماری پوستی حداکثر در سه ماه بهبود خواهد یافت اما بی‌توجهی به درمان باعث می‌شود تا در محل زخم یک جوش‌گاه فرو رفته ایجاد شده و آثار زخم به صورت دائم باقی بماند که هزینه های درمان بالایی دارد.

انتهای پیام


منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)
نظرات

نظر شما

آخرین اخبار :
تبلیغات
گروه نرم افزاری دروب
های دیتا
پربازدیدترین‌ها :
    بازار

    هواشناسی





    3 استان؛

    پایگاه خبری 3 استان شمالی کشور (مازندران، گیلان، گلستان) در راستای ارتقاء سطح اطلاع رسانی نوین با استفاده از منابع معتبر خبری مشغول به فعالیت است.
    تیم تحریریه پایگاه خبری 3 استان پذیرای نظرات، پشنهادات و انتقادات شما عزیزان می‌باشد.


    با ما در تماس باشید؛

    ارتباط با تحریریه
    info[@]3ostan.ir

    گروه تبلیغات
    ads[@]3ostan.ir

    فنی و اعلام مشکلات سایت
    admin[@]3ostan.ir


    Telegram Tags Rss
    Copyright © 2022 - 3ostan.ir‎, All rights reserved.
    Powered by : dorweb.ir