سید حامد بیکای شامگاه پنجشنبه در آئین اختتامیه سیزدهمین دوره جشنواره ملی بهار نارنج که از تاریخ ۱۹ الی ۲۵ اردیبهشت ماه در پارک نوشیروانی بابل برگزار شد، اظهار کرد: در این جشنواره انواع محصولات مرتبط با بهارنارنج، صنایع دستی و محصولات غذایی بومی و محلی عرضه شد.
وی برگزاری برنامههای متنوع فرهنگی را از جمله برنامههای این جشنواره برشمرد و تصریح کرد: اجرای برنامههایی چون ورکشاپهای آموزشی، موسیقی محلی، نمایشهای آیینی، تور بابلگردی و مسابقات متنوع در حاشیه این جشنواره برگزار شد.

شهردار بابل یادآور شد: این جشنواره نه تنها جنبه فرهنگی دارد، بلکه فرصتی برای معرفی بابل به عنوان یک مقصد گردشگری و رونق اقتصادی منطقه است.
برپایی 40 غرفه در جشنواره بهارنارنج
مدیرعامل سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری بابل نیز با اشاره به اینکه جشنواره ملی بهارنارنج به مناسبت دهه کرامت برگزار شد، گفت: این جشنواره به مدت یک هفته با برپایی 40 غرفه هرروز با محتوای متفاوت از جمله غرفه آموزش آشپزی، صنایع دستی، محصولات بهارنارنج، غذای بومی محلی، برند شامی بابلی و سوغات شهرهای مختلف کشور برگزار شد.
حسن کاظمی گنجی افزود: امسال بخش ویژه این جشنواره عرضه صنایع دستی بومی و محلی با ایجاد فضای مناسب با کلبههای چوبی و سنتی ومحلات قدیمی بابل بود.
ضرورت برگزاری جشنواره برنج در بابل
امام جمعه بابل نیز با قدردانی از اقدامات ارزنده شهرداری وشورای شهر این شهرستان، اظهار کرد: برگزاری این جشنواره فرصتی برای ایجاد فضایی با نشاط شهروندان و به خصوص امکان عرضه محصولات صنایع دستی و مشاغل خانگی است.

حجت الاسلام حسن روحانی تصریح کرد: ضروریست برگزاری جشنوارههایی در مناسبتهای مختلف بومی و مذهبی مانند جشنواره برداشت برنج را در سال جاری داشته باشیم.
جشنواره بهارنارنج فرصتی برای معرفی توانمندیهای شهرستان
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر بابل نیز اظهار کرد: این رویداد میتواند تأثیر بزرگی در توسعه فرهنگی و اقتصادی بابل داشته باشد.
بهرام لطیفی افزود: سیزدهمین جشنواره ملی بهارنارنج بابل نه تنها به عنوان یک جشنواره فرهنگی مهم، بلکه به عنوان فرصتی طلایی برای معرفی بیشتر شهرستان بابل و توانمندیهای آن در سطح ملی و بینالمللی عمل خواهد کرد و میتواند به یکی از رویدادهای برجسته کشور تبدیل شود.
علی لطفی نیا از بندپی بابل نیز که از غرفه داران صنایع دستی هنرلاک تراشی این جشنواره است به ایسنا گفت: لاکتراشی هنری است که از اجداد خود نسل به نسل به ارث بردهام.
وی جشنواره را فرصت مناسبی برای ارائه آثارهنری و زمینه ایجاد بازار فروش خود برشمرد و افزود: تقریبا در تمام جشنوارههای بهارنارنج که برگزار شد شرکت کردم اما امسال با مدیریت بسیار خوبی که انجام شد هم استقبال مردم عالی بود هم غرفه داران راضی بودند.
این هنرمند بابلی تصریح کرد: لاک تراشی که زمانی از رونق بالایی در منطقه ما برخوردار بود روبه فراموشی رفته بود که اخیرا دوباره شاهد احیاء آن هستیم.
وی با اشاره به اینکه بازار فروش خوبی برای این هنر وجود دارد و امکان فروش اینترنتی نیز برای این آثار فراهم است، یادآور شد: با استفاده از وام اشتغالزایی توانستم این هنر را ادامه دهم و یک کارگاه تولید سرامیک نیز راه اندازی کنم.

وی خواستار حمایت اداره میراث فرهنگی و صنایع دستی از هنرمندان این حوزه شد و گفت: امیدواریم سنگ اندازیهایی که در این حوزه برای دریافت تسهیلات بانکی وجود دارد، رفع شود.
زهرا علیجان نژاد که کارآفرینی با مشتقات بهارنارنج را برای کسب درآمد خود انتخاب کرده است نیز در حاشیه این جشنواره به خبرنگار ایسنا، گفت: درتمام جشنوارههای بهارنارنج که برگزار شد شرکت کردم و امسال هم فضای خوبی بود.
وی با اشاره به اینکه از کسب درآمد با مشتقات بهارنارنج بسیار راضی هستم، افزود: استقبال خوبی از بذر نارنج، آب نارنج، مربا و عرق بهار نارنج در این نمایشگاه شده است.
گلپری باباپور نیز که به عرضه محصولات سنتی در این جشنواره اقدام کرده بود، گفت: هدف من ارائه محصولات غذایی سالم و ارگانیک برای حفظ سلامتی خانوارهاست.
وی ادامه داد: بهارنارنج هویت و شناسنامه بابل است با وجود گذشت 13 سال از برگزاری این جشنواره اما همچنان با استقبال بی نظیر مردم مواجه است.
باباپور با قدردانی ویژه از مدیریت فرهنگی و شهرداری بابل در برگزاری این جشنواره با چنین نظم و مدیریت درست که تاکنون بی سابقه بوده است، افزود: امیدواریم سال بعد شاهد برگزاری این جشنواره و جشنواره هایی نظیر این در بابل باشیم.

وی تصریح کرد: جشنواره بهترین مکان برای معرفی و تبلیغ محصولات به مردم است و چنانچه امکان خرید هم در این جشنواره مهیا نشود اما زمینه فروش را در آینده برای کسب و کارها فراهم میکند.
احسان نوری که از کاشان یکی از غرفه داران این جشنواره بود به ایسنا، گفت: این سومین جشنواره بهارنارنج بابل است که شرکت میکنم در این نمایشگاه 14 مدل عرقیات و 13 نوع شربت ارائه کردم که باهم نزدیک به 30 محصول شده است.
محسن حیدری یکی ازغرفه داران بابلی که در تولید گز با بهارنارنج توانسته برند بابل شود نیز اظهار کرد: محصول گز ما با برند گز بهارنارنج به بازار عرضه میشود.
وی افزود: بابل بهعنوان شهر بهارنارنج این ظرفیت را دارد تا محصولات غذایی سالم با مشتقات بهارنارنج به کشور عرضه کند.
فرحناز پورکیا از روستای بندپی شرقی بابل یکی از هنرمندان صنایع دستی در حوزه کرچال بافی در این جشنواره است که این هنر ارزنده را از مادر به ارث برده است، به ایسنا، گفت: هدف من از انتخاب این هنر احیاء سنتها و صنایع دستی فراموش شده نیاکان در منطقه است، اگر زیرساختهای این هنر فراهم شود کشورهای دیگر خریداران خوبی برای صنایع دستی مازندران هستند.
پورکیا با اشاره به اینکه استفاده از نمایشگاه ظرفیت خوبی برای ارائه تولیدات صنایع دستی برای فروش است، گفت: نمایشگاهها بهترین تبلیغ محصولات هنرمندان است.
سید جواد اسماعیل پور شهروند بابلی حاضر در این جشنواره نیز به خبرنگار ایسنا، گفت: جشنواره امسال از وضعیت مطلوبتری نسبت به سالهای قبل برخوردار بود. استفاده از هنرمندان بومی در کنار هنرمندان برجسته حال و هوای جشنواره را مطلوبتر و رضایت شهروندان را بیشتر کرده است.
اسماعیل پور تصریح کرد: انسجام بین دست اندرکاران این جشنواره، نظم بین غرفه داران، هم افزایی و استفاده از ظرفیتهای مختلف از نکات مثبت سیزدهمین جشنواره بهارنارنج بوده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)