عیسی قاسمی طوسی یکشنبه ۴ خرداد در نخستین همایش «کاربرد هوش مصنوعی در سازمانها» با همکاری سازمان نظام صنفی رایانهای مازندران در سالن همایشهای اتاق بازرگانی برگزار شد، این رویداد در سازمانها امیدبخش خواند و اظهار کرد: با همه اقدامات اندر خم یک کوچه ماندهایم، نباید ناامید شویم و باید چشم به اقدامات پیش رو داشته باشیم.
قاسمی طوسی با تاکید بر لزوم همکاری تمامی دستگاههای استان خواستار ارائه برنامه در این حوزه شد و گفت: اعتبار این حوزه درصورت برنامهریزی محقق میشود. محکوم به همراهی با تکنولوژی روز هستیم در غیر اینصورت از قافله عقب میمانیم.
معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری مازندران استفاده از هوش مصنوعی را عامل رشد کیفیت زیست اجتماعی دانست و درباره حریم خصوصی در هوش مصنوعی، گفت: حفظ حریم خصوصی باید جدی گرفته شود چراکه یکی از آفات این حوزه است.
لزوم همکاری در بومیسازی هوشمصنوعی
رئیس شاخه استانی انجمن ملی هوش مصنوعی نیز گفت: از وظایف مهم دولت تسریع و رونق کسبوکارها و تامین رفاه نسبی است که تکنولوژی هوش مصنوعی میتواند در تحقق این امر اثرگذار باشد.
میرسعید حسینی شیروانی افزود: در کشورهای همسایه وزارت هوش مصنوعی در حال فعالیت است که باعث تشکیل گروههای R&D و تولید محصول میشود.
وی بر لزوم همکاری در بومیسازی هوشمصنوعی تاکید کرد و افزود: هوش مصنوعی تکنولوژی جدید نیست بلکه در حال توسعه و کاربردی شدن است و پیشینهای نزدیک به ۲۰ سال دارد که بهرهگیری از آن، مستلزم نهادینهسازی فرهنگ کاربرد آن در تمام جنبههای زندگی انسان امروز است.

حسینی شیروانی درباره بومیسازی و سفارشیسازی برنامههای هوش مصنوعی در مازندران، اظهار کرد: کارآفرینی و ارائه محصول، کمک به دادرسی، زمانبندی کارآمد خط مونتاژ کارخانهها، طراحی برنامههای هوشمند، کنترل ترافیک و ارائه مسیر راه، رونق صنعت توریسم و طراحی برنامه سفر و طراحی سیستم توصیهگر از راهبردها و دستاوردهای بومیسازی هوش مصنوعی در استان مازندران است.
وی با تاکید بر آداپته شدن افراد و سازمانها در بهرهگیری از هوش مصنوعی، چالشها و محدودیتهای این حوزه را اینگونه تشریح کرد: محدودیت مولفههای سختافزاری، مصرف بالای برق، چالشهای فرهنگی و اخلاقی در استفاده از تکنولوژی، تغییرات کسبوکار سنتی، نبود آگاهی تکنولوژی در بین مدیران و مردم و امکان سوءاستفاده از آن توسط سودجویان، جمود برنامهنویسی، پدیده دادههای حجیم و مدیریت بیگدیتا، بهروزرسانی بانکهای اطلاعاتی در اثر جستجوی کاربران به ضرر دیگران، امنیت و یادگیری سیاه و مواردی از این دست مهمترین چالشها و محدودیتهای این حوزه هستند.
وی در ادامه به تشریح الگوریتمهای هوش مصنوعی، معرفی برنامههای مبتنی بر هوش مصنوعی و کاربردهای آن در علم و صنعت پرداخت.
کاربرد همهجانبه هوش مصنوعی در زندگی انسان
عضو هیاتمدیره سازمان نظام صنفی رایانهای مازندران نیز با اشاره به سال ۲۰۲۲ و نخستین استفاده غیرمتخصصان از ابزار پاسخدهنده هوشمند، گفت: این نخستین ارتباط گسترده افراد غیرمتخصص با هوش مصنوعی بود که در مدتی کوتاه دستخوش تغییرات بزرگ شد و امروز این ابزار در تمام ارکان زندگی ما ورود پیدا کردهاست.
سید بهرام سیادتی با بیان این که هوش مصنوعی آمده تا کمککننده ما باشد، درباره امنیت اطلاعات مابین کاربران و هوش مصنوعی، اظهار کرد: ما همه کاربر شبکههای خارجی هستیم، تغییر نوع و ماهیت یا حذف اطلاعات از راهبردهای حفظ امنیت اطلاعاتی است که با هوش مصنوعی به اشتراک گذاشتیم.

مدیر هسته وب ایرانیان در ادامه این همایش به تشریح عملکرد، جایگاه، نکات فنی و کارکرد هوش مصنوعی پرداخت.
علی خلخالی نایب رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای مازندران نیز از ۲۰ سالگی این سازمان خبر داد و اظهار کرد: سازمان نظام صنفی رایانهای مازندران بیش از یک هزار عضو در سه شاخه شرکتی، حقیقی و فروشگاهی فعالیت دارند و علاقمندان میتوانند در شاخه مشاوران؛ پس از آزمون و قبولی عضو شده و به سازمانهای دولتی بهعنوان مشاور معرفی شوند.
وی افزود: کمیسیون آموزش سازمان مقرر کرده ماهانه یک همایش متناسب با دستگاههای اجرایی برقرار کند و پذیرای پیشنهادات در این زمینه هستیم.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)