به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، عباس علیپور معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت اجرای طرح پویش ملی سلامت که از ۲۰ آبانماه تا ۱۵ دیماه در حال اجرا است، اظهار کرد: بسیج همواره در وسط میدان است و در بخشهای سلامت و بهداشت و درمان کمک حال پویش ملی سلامت مردم است.
وی با اشاره به اجرای طرح پویش ملی سلامت به منظور شناسایی افراد در زمینه دیابت و بیماریهای قلبی صورت میگیرد، ادامه داد: در این طرح افراد بالای ۱۸ سال میتوانند با ۸ ساعت ناشنایی، در روستاها به خانه بهداشت و در شهرها به پزشک خانواده خود مراجعه کنند و به صورت رایگان چکاپ شوند تا در صورت بروز بیماری به پزشکان متخصص ارجاع داده شوند.
علیپور افزود: عمر ما محدود است ولی امید به زندگی همیشه وجود دارد و با درمان یک فرد دیابتی ۲.۵ سال به عمر مردم اضافه میشود و تنها با ۶ تا ۷ میلیارد تومان میتوان عمر مردم را چندین برابر کرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران خاطرنشان کرد: سالانه حدود ۱۵ هزار نفر در زمینههای مختلف میمیرند و در بحث معضل قلب و عروق که منجر به مرگ میشود که ما رتبه نخست را در استان داریم و تاکنون طی سالجاری ۱۳ هزار و ۶۳۳ نفر جانشان را به دلیل بیماریهای قلبی از دست دادهاند.
علیپور با اعلام اینکه مهمترین عوامل مرگ، خطر بیماری دیابت و پرفشاری خون است، اضافه کرد: باید عوامل خطر را باید کاهش دهیم که از مهمترین عوامل مشکل دیابت و قلبی و عروقی کم تحرکی و تغذیه سالم است و اداره ورزش و جوانان میتواند با فرهنگ تحرک و پیادهروی آن را ترویج کرد.
وی با اعلام اینکه مصرف فیبر در استان بسیار پایین است، یادآور شد: با توجه به مصرف بالای میوه و سبزیجات ما مشکل کمبود فیبر را داریم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه ۷۰ درصد مردم استان مازندران به چاقی و اضافه وزن دچار هستند، اظهار کرد: در مرحله اولیه باید پیشگیری از بیماریها را انجام دهیم و سپس در پیشگیری ثانویه بعد از تشخیص بیماری، مراقبت و راهکار دهیم و اگر در حالت عادی بیمار در بین افراد تشخیص داده شود، اثرات مخرب بیماری بر روی اعضای بدن کمتر خواهد شد و حتی در بحث هزینههای درمان هم میشود پیشگیری کرد و غربالگری افراد از مهم ترین راهکارها است.
علیپور ادامه داد: سادهترین راه استفاده به موقع از پزشکان خانواده است و افراد میتواند با ورود به سامانه پزشک خانواده به پرونده الکترونیک سلامت در سطح یک خود دسترسی داشته باشند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اعلام اینکه در استان مازندران حدود ۲۰ درصد مردم دچار بیماری دیابت هستند و از این نظر رتبه نخست را داریم که بیشتر آنها افراد بالای ۳۰ سال هستند، خاطرنشان کرد: ۳۷ درصد مردم به بیماری پرفشاری خون دچارند که در این بخش رتبه پنجم در استان در کشور دارد.
وی در پایان گفت: یکی از عوامل بروز دیابت مصرف نکردن ویتامین D است، ویتامین D را میتوان از نور آفتاب، غذاهای حاوی ویتامین D و مصرف ماهانه ویتامین D استفاده کرد که مصرف ویتامین D در اول هر ما فراموش نشود.
پایان پیام/م
منبع : خبرگزاری فارس