رویدادی که شامگاه ۲۶ اسفند با محوریت نمایه گاه بومی تمدنی فرهنگ اساطیری طبرستان در قالب همایش استانی بومی محلی مازندران برگزار شد و در آن تعداد زیادی از هنرمندان به اجرای برنامه پرداختند.
شعرخوانی، اجراهای موسیقی محلی توسط گروههای متعدد استانی، نوروزخوانی، قصه گویی از برنامههای قالب شونیشت ۴ در آمل بوده که به همت گروه بومی ومحلی «اویا» و با همکاری دانشگاه شمال و موسسه فرهنگی و هنری دارکوب برگزار شد.
دبیر برگزاری این همایش فرهنگی وهنری به خبرنگار ایسنا گفت: برنامههای شونیشت ۴ امسال در سه بخش مهم برجسته سازی و با دعوت از هنرمندان هر بخش اجرا شد.
مهدی آریامنش افزود: استفاده از ظرفیت گروه هنرمندان اقوام کرد که در مازندران مقیم شدند و توجه این قوم و همراهی با فرهنگ مازندران بوده است.
وی ادامه داد: استفاده و نشان دادن توانمندیهای هنرمندان نوجوان استان در بخشهای قصه گویی، شعر خوانی و نوازندگی جمعی بوده به عنوان دومین هدف دست اندرکاران گروه شونیشت ۴ در آمل بود.
دبیر برگزاری این همایش همچنین میدان دادن و ایجاد انگیزه به هنرمندانی که کمتر فرصت دیده شدن برای آنها در طول سال فراهم شده بود، را از دیگر هدف این گروه اعلام و اضافه کرد: هنرمندان زیادی در مناطق شهری و روستایی استان هستند که کمتر در برنامههای فرهنگی و هنری به اجرای عموم دعوت شدند که خوشبختانه در این برنامه فرهنگی و هنری این رویکرد و توجه به آن جلوهگری کرده است.

ترویج گسترده فرهنگی بومی و محلی در مقابل نفوذ فرهنگی غربی
آریامنش، هدف اصلی و رویکرد برنامههای شونیشت فرهنگی وهنری را اشاعه فرهنگ بومی و محلی و ایجاد نشاط و تقویت تعصب ملی همگرایی محلی بیان کرد و گفت: با ترویج واحیای این خرده فرهنگها و تبدیل آنها به ارزشهای فاخر در جامعه، بهترین راهکار برای مقابله با نفوذ جریانهای فرهنگی و نابهنجاری غربی علیه کشورمان است.
وی همچنین از برنامه ریزیها برای برگزاری شونیشت ۵ در سال آینده خبرداد و یادآورشد: درشونیشت ۵ در کنار اجرای برنامههای فرهنگی وهنری، به حوزههای عمومی به رعایت و حفظ محیط زیست، بهداشت عمومی نیز توجه خواهد شد.
برگزاری همایش استانی بومی و محلی به ارتقای فرهنگ مازندران کمک میکند
رییس دانشگاه شمال آمل، برگزاری همایشهای بومی و محلی را یکی از بسترهای مناسب برای ارتباط نزدیکتر گروههای فرهنگی و ارتقای خرده فرهنگهای مازندران دانست.

حسین رنجبر نیز در این همایش گفت: کم رنگ و حتی بی رنگ شدن سنتهای پیشین بر روی برنامههای موسیقی حتی بر آیینهای مناطق نیز اثر گذاشته و در نتیجه کارایی خود را از دست داده است.
وی افزود: موسیقی مازندران با توجه به پیشینه تاریخی قوم ساکن در منطقه، وسعت جغرافیایی و طبیعت زیبا و متنوع از گستره و واریتههای مختلفی برخوردار است.
رییس دانشگاه شمال، با اشاره به اهمیت پاسداشت فرهنگ غنی مازندران، تصریح کرد: تکثرگرایی فرهنگی باعث توسعه پایدار استان خواهد شد که به نوعی حامل ارزش و معناهای سرزمینی قلمداد میشود.
رنجبر با اشاره به اینکه مطابق ماده یک اعلامیه جهانی که به موضوع تنوع فرهنگی اشاره دارد، تصریح کرد: تنوع فرهنگی برای بشر به همان اندازه لازم است که تنوع زیستی برای طبیعت لازم است.

وی تاکید کرد: تداوم برگزاری همایشهای فرهنگی و هنری باعث احیا و دوباره دیدن فرهنگ غنی این سرزمین کهن و تاریخی خواهد شد.
در پایان همایش که با حضور گروههای برتر موسیقی و نوروزخوان های مطرح استانی در دانشگاه شمال آمل برگزارشد، از هنرمندان و عوامل برگزار کننده همایش تجلیل شد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)