sx
sm
md
lg
xl
3 استان
پایگاه خبری 3 استان شمالی کشور: مازندران، گیلان، گلستان
248533
22 ساعت 59 دقیقه پیش

سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان خبر داد

رکوردشکنی گلستان در تأمین کود اوره / جهش 94 درصدی در 50 روز

سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان از رکورد بی سابقه تامین کود اوره در استان خبر داد و گفت: در حالی که کشاورزی ایران با چالش‌های اقلیمی و تأمین نهاده‌ها روبه‌روست، گلستان موفق شده با ثبت رشد 94 درصدی در تأمین کود اوره طی 50 روز نخست سال، نقش مهمی در امنیت غذایی کشور ایفا کند.

مجید محمدی عصر یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه گلستان  با بیان این‌که این شرکت یکی از حلقه‌های کلیدی در زنجیره تأمین نهاده‌های کشاورزی کشور است، اظهار کرد: به‌عنوان یکی از پیشروترین شبکه‌های تأمین و توزیع نهاده‌های کشاورزی در ایران، تلاش کرده‌ایم با ارتقای کیفیت محصولات، بهبود معیشت کشاورزان و دستیابی به کشاورزی پایدار گام برداریم.

وی با اشاره به وظایف محوری شرکت طبق ماده ۵ اساسنامه اظهار کرد: تأمین چهار نهاده اساسی شامل کود، سم، بذر و ماشین‌آلات کشاورزی بر عهده این شرکت است؛ نهاده‌هایی که طی پنج دهه گذشته نقش مؤثری در افزایش بهره‌وری و توسعه بخش کشاورزی کشور داشته‌اند.

تأمین داخلی اوره؛ وابستگی به واردات در کودهای فسفاته و پتاسه

سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان با اشاره به عملکرد سال گذشته در حوزه تأمین کود شیمیایی افزود: مطابق ابلاغ وزارت جهاد کشاورزی، تأمین 3 میلیون تن کود شیمیایی به این شرکت واگذار شد که از این میزان، دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن کود اوره از منابع داخلی تأمین شده است.

محمدی با بیان اینکه بخش زیادی از کود فسفاته (۴۰۰ هزار تن) و پتاسه (۲۰۰ هزار تن) از طریق واردات تأمین می‌شود، ادامه داد: این دو نوع کود برای مقابله با تنش‌های محیطی مانند گرما، سرما و خشکسالی ضروری بوده و نقش مهمی در افزایش عملکرد محصولات و ارتقای کیفیت تغذیه‌ای آن‌ها دارند. به همین دلیل، این کودها تحت پوشش یارانه دولتی قرار گرفته‌اند.

افزایش سهم گلستان در تأمین نهاده‌های کشاورزی کشور

سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان با اشاره به موقعیت ویژه استان در تأمین نهاده‌ها گفت: در حال حاضر، گلستان بیش از پنج درصد از برنامه تأمین ملی نهاده‌ها را بر عهده دارد و هدف‌گذاری شده که این سهم در آینده‌ای نزدیک به ۸ تا ۱۰ درصد افزایش یابد.

وی افزود: سال گذشته ۱۵۷ هزار تن کود شیمیایی در استان تأمین شد که شامل ۱۱۷ هزار تن کود ازته، ۲۶ هزار تن کود فسفاته و ۱۴ هزار تن کود پتاسه بود. افزایش این سهم می‌تواند تأثیر بسزایی در ارتقای تولید محصولات استراتژیکی مانند گندم داشته باشد.

جهش ۹۴ درصدی در تأمین کود اوره طی ۵۰ روز نخست امسال

محمدی از ثبت رکوردی جدید در تأمین کود اوره خبر داد و گفت: در ۵۰ روز ابتدایی سال جاری، حدود ۳۴ هزار تن کود اوره در گلستان تأمین شده که معادل ۲۲ درصد از نیاز استان است و نسبت به مدت مشابه سال گذشته، رشد ۹۴ درصدی داشته است.

او افزود: در حال حاضر نیز ۷۶۰۰ تن کود اوره در انبارهای استان ذخیره شده و آمادگی کامل برای توزیع به کشاورزان وجود دارد.

استفاده از حمل ریلی در تعطیلات نوروز برای تأمین به‌موقع

سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان در ادامه از تمهیدات اتخاذ شده در ایام نوروز برای جلوگیری از اختلال در زنجیره تأمین کود سخن گفت و اظهار کرد: به دلیل محدودیت تردد کامیون‌ها در ایام تعطیل، حدود ۲ هزار تن کود اوره از طریق حمل‌ونقل ریلی به استان منتقل شد تا نیاز کشاورزان در موعد مقرر پاسخ داده شود.

توصیه به استفاده از سبد متنوع کودی

محمدی با تأکید بر اهمیت مصرف متعادل و ترکیبی انواع کود، اظهار کرد: استفاده هم‌زمان از کودهای ازته، فسفاته و پتاسه می‌تواند موجب افزایش بهره‌وری مزارع شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۸۰ نوع کود غیرتکلیفی و ۱۰ نوع کود یارانه‌ای در اختیار کشاورزان قرار دارد، گفت: این مهم با همکاری ۱۳۵ کارگزار و عقد قرارداد با شرکت‌های دارای گواهی تولید کود محقق شده است.

رصد الکترونیکی توزیع کود؛ مقابله با انحراف و قاچاق

سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان با اشاره به دغدغه‌ها درباره احتمال قاچاق کود گفت: با بهره‌گیری از سامانه‌های الکترونیکی، تمامی مراحل توزیع کود از بدو ورود تا تحویل نهایی به کشاورزان به‌صورت لحظه‌ای پایش می‌شود.

به گفته وی، علاوه بر این، تیم‌های بازرسی متشکل از کارشناسان شرکت، تعزیرات حکومتی و سازمان جهاد کشاورزی به‌صورت مستمر از مراکز توزیع بازدید می‌کنند تا از هرگونه انحراف جلوگیری شود.

تأمین بذر اصلاح‌شده و آغاز به کار کارخانه بوجار پیشرفته

محمدی در بخش پایانی سخنان خود به برنامه‌های مرتبط با تأمین بذر اشاره کرد و گفت: در سال جاری، تأمین ۲۵۰۰ تن بذر اصلاح‌شده گندم و جو به این شرکت محول شده که برای اجرای آن، قراردادهایی با ۳۰۱ پیمانکار در سطح ۷۲۷ هکتار از اراضی استان منعقد شده است.

وی خاطرنشان کرد: از نیمه خرداد، بذرهای اصلاح‌شده با ارقام تک‌تاز، آرمان و آراز برای کشت آماده تحویل خواهد بود. همچنین کارخانه بوجار مدرن استان با ظرفیت ۲۵ تن در ساعت به بهره‌برداری رسیده که یکی از پیشرفته‌ترین مراکز فرآوری بذر در خاورمیانه به شمار می‌رود و نقش مهمی در ارتقای کیفیت بذر ایفا خواهد کرد.

انتهای پیام


منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)
نظرات

نظر شما

آخرین اخبار :
تبلیغات
گروه نرم افزاری دروب
های دیتا
پربازدیدترین‌ها :
بازار

هواشناسی





3 استان؛

پایگاه خبری 3 استان شمالی کشور (مازندران، گیلان، گلستان) در راستای ارتقاء سطح اطلاع رسانی نوین با استفاده از منابع معتبر خبری مشغول به فعالیت است.
تیم تحریریه پایگاه خبری 3 استان پذیرای نظرات، پشنهادات و انتقادات شما عزیزان می‌باشد.


با ما در تماس باشید؛

ارتباط با تحریریه
info[@]3ostan.ir

گروه تبلیغات
ads[@]3ostan.ir

فنی و اعلام مشکلات سایت
admin[@]3ostan.ir


Telegram Tags Rss
Copyright © 2022 - 3ostan.ir‎, All rights reserved.
Powered by : dorweb.ir