حسن ضمیری، کارشناس زبان و ادبیات فارسی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه زبان فارسی به عنوان یکی از کهنترین و پرمایهترین زبانهای زنده جهان، بخش مهمی از هویت فرهنگی و تاریخی ایرانیان را تشکیل میدهد، اظهار کرد: این زبان با پیشینهای چند هزار ساله نهتنها ابزار ارتباط، بلکه حامل اندیشه، ادب و تمدن غنی ایرانی است.
وب درباره اهمیت و پاسداشت زبان فارسی گفت: پاسداشت روز زبان فارسی، ضرورتی فرهنگی است؛ چراکه این زبان نهتنها وسیلهای برای ارتباط، بلکه گنجینهای از هویت، تاریخ و اندیشههای عمیق ملت ایران است که بیتوجهی به آن به معنای کمتوجهی به ریشههای فرهنگی و ملی ماست.
او زبان را به عنوان یکی از بزرگترین اختراعات بشر معرفی کرد که نقش اساسی در شکلگیری ارتباطات و توسعه زندگی اجتماعی ایفا کرده است. و اضافه کرد؛ در این میان، زبان فارسی به عنوان یکی از قدیمیترین و ریشهدارترین زبانهای جهان، با توانایی در بیان مفاهیم عمیق و فاخر، توانسته از دل حوادث و رویدادهای بزرگ تاریخی عبور کند و همچنان پابرجا بماند.
این کارشناس زبان و ادبیات فارسی افزود: یکی از شاخصترین نمادهای هویت ملی ایران، زبان رایج در این مرز و بوم است که در سال های اخیر با حضور رسانههای مجازی، سرعت انتقال مفاهیم بالا رفته و حجم اطلاعاتی که در اختیار همگان قرار می گیرد نیز، بصورت روزافزونی قابلیت دسترسی پیدا کرده است.
ضمیری در خصوص دنباله روی نسل جوان گفت: امروزه نسل جوان گام هایی برای عبور از سنت به مدرنیته برمیدارد و سعی دارد از تحولهای جهانی عقب نیفتد اما چیزی که برای ما حائز اهمیت است اینست که زبان مادری هیچ وقت فراموش نخواهد شد اما ممکن است رفته رفته کمرنگ تر شود که این نیز در صورتی رخ میدهد که شما آشنایی و تسلط بر زبان های دیگر داشته باشید.
وی رفتار نسل جوان را زنگ خطری برای زبان فارسی دانست و بیان کرد: نسل جوان امروزه کلمات را به صورت جویده جویده و ناقص ادا میکنند این خودش میتواند بیانگر این موضوع باشد که برخی سواد لازم و کافی برای خواندن و نوشتن صحیح کلمات را ندارند.
او در ادامه افزود: وظیفه سازمانهایی همچون آموزش و پرورش، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و فرهنگستان زبان و ادب فارسی است که این زنگ خطر را جدی تلقی کنند و از متخصصان حاذق در عرصه های علمی و اجتماعی برای پاسداشت و انتقال این نماد هویت استفاده بهینه کنند.
وی برگزاری محافل ادبی و انجمن های شاهنامه خوانی، حافظ خوانی، سعدی خوانی، تاریخ بیهقی خوانی، مشاعره ، عصر شعر و داستان را از نمونه کارهای پیشنهادی بیان کرد که مسئولان محترم می بایست اهتمام ویژه ای برای اجرایی شدن آن بورزند.
ضمیری خاطر نشان کرد: در کشوری که با چاپ و تحویل فقط سه جلد کتاب به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هر فردی مولف قلمداد میشود یا در کشوری که دغدغه معیشت بر دغدغه خرید و خوانش کتاب، اولویت دارد نیاز است تا مسئولین و مردم، اراده.ای ملی میهنی برای حفظ و گسترش این زبان مادری به عنوان میراثی تکرار نشدنی داشته باشند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)