۱۳ فروند شناور شامل چهار فروند شناور یدککش و ۹ فروند شناور تندرو ریب امروز، سوم خرداد ماه با حضور استاندار گیلان، جمعی از مسئولان استانی و فرماندهان نیروی دریایی در بندر انزلی به ناوگان دریایی استان در دریای خزر افزوده شد. شناورهای الحاقشده که توسط متخصصان داخلی وزارت دفاع، طراحی و ساخته شدهاند، در زمینههایی چون خدمات بندری، یدککشی، امداد دریایی و گشتهای ایمنی به کار گرفته میشوند. این اقدام گامی دیگر در مسیر ارتقاء توان فنی و عملیاتی ناوگان دریایی کشور و تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی محسوب میشود.
هادی حقشناس، استاندار گیلان در حاشیه این مراسم ضمن گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر، آن را نماد وحدت نیروهای مسلح و افتخاری ماندگار در تاریخ ایران دانست و اظهار کرد: آزادسازی خرمشهر حاصل ایثار و همدلی نیروهای نظامی، سپاه، ارتش و بسیج بود که پس از ۱۹ماه اشغال، این شهر را از چنگال رژیم بعث عراق آزاد کردند.
وی با اشاره به رشد توان دریایی کشور پس از انقلاب، تصریح کرد: پیش از فروپاشی شوروی، حتی یک فروند کشتی با پرچم جمهوری اسلامی ایران در دریای خزر فعال نبود، اما امروز بیش از ۱۰۰ فروند شناور تحت پرچم کشور در این دریا فعالیت و بیش از نیمی از بار منطقه را جابهجا میکنند.

استاندار گیلان با بیان اینکه ساخت، تعمیر و تجهیز شناورها و یدککشهایی که پیشتر به خارج از کشور وابسته بود، افزود: تعمیر و تجهیز شناورها و یدککشها اکنون به دست متخصصان داخلی در استانهای شمالی انجام میشود که نشاندهنده خودکفایی و اقتدار ملی است.
حقشناس با تاکید بر لزوم تبیین دستاوردهای انقلاب برای نسل جوان گفت: اقتصاد دریاپایه یکی از محورهای کلیدی بیانیه گام دوم انقلاب است و دانشآموختگان رشتههای مرتبط باید مسیر شغلی خود را در این حوزه ترسیم کنند.
وی با بیان اینکه صنایع دریایی باید در مسیر توسعه گردشگری دریایی نیز فعالتر شوند، تصریح کرد: با ایجاد زیرساختهای لازم، میتوان مسیرهای مسافری دریایی بین بندر انزلی و سایر بنادر شمال کشور همچون کیاشهر، چمخاله و بندر ترکمن و حتی بنادر کشورهای حاشیه خزر را راهاندازی کرد.
استاندار گیلان با اشاره به ظرفیتهای بومی ایجادشده در شرایط تحریم، از پیشرفتهای داخلی در حوزه ردهبندی، مالکیت و تربیت نیروی انسانی متخصص در صنایع دریایی قدردانی کرد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)