نشست هماندیشی حافظان میراث فرهنگی استان گلستان امروز، ۴ خرداد با حضور سردار حسن مهری، فرمانده یگان حفاظت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور برگزار شد.
سردار مهری در این نشست با اشاره به افزایش فعالیت سوداگران در حوزه میراث فرهنگی، بهویژه در فضای مجازی، گفت: تبلیغ و فروش گسترده انواع فلزیاب و آثار جعلی از جمله چالشهای جدی پیشروی حفاظت از میراث فرهنگی است.
وی با بیان اینکه ۸۰ درصد آثار تاریخی کشفشده در سال گذشته جعلی بودهاند، افزود: این موضوع مقابله با قاچاق و تخریب میراث تاریخی را دشوارتر و حساستر کرده است.
فرمانده یگان حفاظت وزارت میراث فرهنگی گفت: تاکنون بیش از یک میلیون اثر تاریخی در کشور شناسایی شده که در ۲۷۵ موزه نگهداری میشود و از این میان، ۴۰ هزار اثر ثبت ملی و ۲۸ اثر ثبت جهانی شدهاند.
سردار مهری همچنین با اشاره به مسلح بودن حفاران غیرمجاز و قاچاقچیان آثار تاریخی، بر ضرورت حمایت بیشتر از نیروهای یگان حفاظت میراث فرهنگی تأکید کرد.
وی افزود: سالانه بیش از ۲۰ میلیون نفر از اماکن تاریخی، اشیاء فرهنگی و موزههای کشور بازدید میکنند.
در ادامه این نشست، فریدون فعالی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گلستان گفت: با وجود ۱۵۰۰ محوطه تاریخی، گلستان میتواند به عنوان بهشت پژوهشگران حوزه میراث فرهنگی معرفی شود. به گفته وی، هماکنون بیش از ۲۰ هزار شی تاریخی در موزههای استان نگهداری میشود.
سردار محمد سعید فاضل دادگر، فرمانده انتظامی استان گلستان نیز بر نقش کلیدی حافظان امنیت میراث فرهنگی تأکید کرد و گفت: حفاظت از آثار تاریخی استان از اولویتهای اصلی نیروی انتظامی گلستان است.
محمد حمیدی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار گلستان نیز با اشاره به بافت جمعیتی متنوع، پراکندگی محوطههای تاریخی و تنوع جغرافیایی، این ویژگیها را از چالشهای مهم حفاظت از میراث فرهنگی استان دانست.
در پایان این نشست، تفاهمنامه همکاری میان نیروی انتظامی و ادارهکل میراث فرهنگی استان گلستان با حضور فرمانده یگان حفاظت وزارت میراث فرهنگی به امضا رسید. همچنین از پرسنل یگان حفاظت میراث فرهنگی استان تقدیر به عمل آمد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)