به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، سید محمود رضوانی، سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان امروز در نشست قرارگاه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت با تأکید بر لزوم توجه همه سازمانها و دستگاههای اجرایی استان به وضعیت جمعیتی گیلان، اظهار کرد: کاهش نرخ باروری و پیشروی به سمت سالمندی از نگرانکنندهترین و مهمترین مسائل استان است که رفع این مهم در اولویت همهی دستگاههای اجرایی استان است.
وی با اشاره به وضعیت جمعیت استان و بالا بودن نرخ سالمندی ( همزمان با پایین بودن نرخ رشد جمعیت گیلان)، افزود: نگرانی از کاهش نرخ باروری و پیشروی به سمت سالمندی در گیلان از مسائل مهم استان که در طی ماههای گذشته بارها به آن تأکید شده است.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه با اشاره به آمار جمعیتی سال ۱۴۰۰، گفت: میزان باروری در استان ۱.۰۳ درصد است که نسبت به میزان باروری کشور با رقم ۱.۷۱ درصد فاصله زیادی دارد و نگرانکننده است که برای این مهم باید اقدامات مؤثری طی ۱۰ سال آینده صورت پذیرد.
رضوانی همچنین نرخ رشد جمعیت گیلان را یک درصد عنوان کرد و افزود: در کنار پایین بودن نرخ رشد جمعیت در گیلان نسبت بالای سالمندی استان ( ۱۵ درصد) را شاهد هستیم که این مهم، نشاندهندهی کاهش چشمگیر جمعیت جوان استان طی سالهای آتی است.
وی فراهمسازی بستر اجرای قانون جوانی جمعیت را یکی از اولویتهای دانشگاه در طی ماههای اخیر ذکر کرد و افزود: با راهاندازی قرارگاه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی گیلان، تاکنون ۱۴ جلسهی تخصصی در قالب کمیتههای مختلف در راستای پیادهسازی قانون جوانی جمعیت تشکیلشده است.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه گفت: علاوه بر اینکه مجمع عالی جوانان در دانشگاه تشکیلشده و برای اجرا و پیادهسازی ماده هفت قانون، مقدمات احداث خوابگاه ۲۰۰ واحدی متأهلین در شهر رشت با همکاری اداره کل اوقاف و اداره مسکن و شهرسازی هم در دست اقدام است.
رضوانی، برگزاری جلسات هماندیشی با انجمن متخصصان زنان، تشکلهای مردمنهاد و کارشناسان بیمه سلامت را ازجمله برنامههایی است که در طی ماههای اخیر و در راستای اجرای قانون جوانی جمعیت در استان از سوی قرارگاه جوانی جمعیت به انجام رسیده است.
به گفته تحت پوشش قرار گرفتن بیمه درمان رایگان زنان باردار، مادران و نوزادان (طبق ماده - ۴۴ قانون جوانی جمعیت) هم از دیگر اقداماتی است که در راستای تشویق و ترغیب و تسهیل فرزند آوری در استان اجرایی شده است.
رضوانی اجرای طرح «نفس، نجات فرزندان سقط« در استان و تشکیل کارگروه رسانه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را هم یکی دیگر از اقدامات دبیرخانهی قرارگاه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت دانشگاه برشمرد و گفت: برای آگاهیرسانی به خانوادههای گیلانی و بهرهمندی از ظرفیت رسانهها در این حوزه، چندین نشست با فعالان حوزهی رسانههای نوشتاری و صداوسیما برگزارشده و برگزاری جشنواره استانی دوقلوها هم از دیگر برنامههایی است که در این راستا بهزودی اجرا میشود.
رضوانی برگزاری کارگاه توانمندسازی بانوان در هفته سلامت زنان (ویژه کارشناسان ستادی آموزشوپرورش استان) و برگزاری کارگاه آموزشی توجیهی برای توانمندسازی مربیان آموزش بهداشت و سلامت جنسی با همکاری نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه را در راستای آگاهیرسانی به زنان و نقش و سهم آنها در جوانی جمعیت استان عنوان کرد.
وی با بیان اینکه جوانی جمعیت در استان و نجات آن از چاله جمعیتی و سالمندی با همکاری و همراهی همه دستگاههای ذیربط امکانپذیر است، افزود: این مهم باید از اولویتهای همهی سازمانها و دستگاههای اجرایی استان باشد.
انتهای پیام/۳۳۸۹
منبع : خبرگزاری فارس