مهدی یونسی رستمی جمعه ۱۹ اردیبهشت در آیین اختتامیه همایش زن در تاریخ محلی ایران- پهنه شمال در مجتمع دانشگاهی پیامبر اعظم علوم پزشکی ساری برگزار شد، با حضور در جمع متخصصان تاریخ و پژوهشگران، اعلام کرد: من طرفدار زنان هستم و همواره در تمامی دوران خدمتم تلاش کردم از زنان دانشمند و توانمند در راستای توسعه استان بهره بگیرم.
وی با اشاره به تغییرات مدیریتی استان گفت: قول و تعهد اخلاقی میدهم که به سمت شاخصهای علمی حرکت کنیم تا پاسخگو باشیم، گفتاردرمانی کافی است و امروز باید به هماستانیهای خود پاسخگو باشیم.
استاندار مازندران با بیان این که به جهش اقتصادی میاندیشم، اظهار کرد: حدود ۲ هزار و ۷۰۰ پروژه نیمهتمام داریم که موفق به اتمام ۵۰۰ پروژه شدهایم و تا انتهای تیرماه بخش دیگری از آنها محقق میشود.
یونسی رستمی تاکید کرد: مثل استادم دروغ نگفته و نخواهم گفت و به تعهدات خود پایبندم. پروژهها را خودم افتتاح نمیکنم چرا که تعویق آنها نیازمند عذرخواهی است.
وی ادامه داد: با سپردن امور و مسئولیتهای استان به نیروهای توانمند علمی پیشرفت میکنیم.
یونسی رستمی با اشاره به ناترازی انرژی بیان کرد: از مردم خجالت میکشم و امروز که ۱۹ اردیبهشت است همچنان بحث ناترازی انرژی داریم. مردم به حق دنبال مطالبات خود هستند و ما باید پاسخگو باشیم.
وی موضوع ناترازی انرژی را وحشتناک و ناحق دانست و افزود: به شرکتهای بزرگ اعلام کردم که ما قادر به تامین برق شما نیستیم و باید به سمت پنلهای خورشیدی حرکت کنند. من متوجه هستم که مردم چه میکشند، شجاعانه ایستادهام و پاسخ میدهم.
یونسی رستمی خاطرنشان کرد: برخوردهای بد ما مسئولان مردم را نسبت به نظام بدبین میکند اما من تعهد میدهم فاصلهای بین ما و مردم نیست و فاصلهها را از بین بردیم، درهای استانداری به روی همه شما باز است و ما همواره پاسخگو خواهیم بود.
فلسفه کار جمعی رفع موانع و چالشهاست
دبیر علمی همایش این نشست را آغازی برای فعالیتهای مشترک بیشتر در مطالعات زنان پهنه شما دانست و گفت: خوشبختی ما آشنایی با استادان، فرهیختگان و پژوهشگران شمال کشور است که پاداش ما بوده، چرا که ما با ارتباط و عشق زندهایم.
مژگان اسماعیلی ادامه داد: طی ۲۵ سال عضویت در انجمن زنان پژوهشگر دریافتم کار جمعی بدون مشکل نیست و فلسفه کار جمعی رفع همین موانع و چالشها است. پذیرای هر نوع انتقاد و پیشنهادی با هدف آسیبشناسی در حوزه هستیم.

وی برگزاری نشستهای منطقهای و ملی انجمن را راهبردی تشکیل حلقه پژوهشگران و رشد تجربه جمعی خواند و افزود: هدف از اجرای این همایش کشف پژوهشگران بالقوه و بالفعل و بررسی میزان اهمیت تاریخ محلی در جوامع محلی است، اگر چه رشته تاریخ محلی رشتهای نوپا بوده اما از جایگاهی مهم برخوردار است.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: تاریخنگاری شاخهای مردانه و در دست مردان بوده و تاریخ ورود به مسائل اجتماعی و حقیقی روزگار، بسیار اندک است.
دبیر علمی همایش اظهار کرد: افتخار است که دوستان ما در استانها با برگزاری همایش طرح مساله و موانع مطالعات آنها را شناسایی میکنند.
وی با تاکید بر پرهیز از تعصبگرایی گفت: تاریخ خواندم و سیاسی نیستم، اما ماندن در یک حوزه تعصب است. حتی زنان بزرگ و اثرگذار زیر سایه پدران و برادران خود شناخته میشوند، همه ما بهعنوان دوستداران تاریخ باید ذهن خود را باز بگذاریم تا حقایق را در راستای واکاوی نقش و جایگاه پنهان زنان در تاریخ که سند چندانی از آن حتی برای افراد بزرگ در دست نیست، کشف کنیم.
اسماعیلی از طرح ایدههای نوین مطالعات زنان در این همایش تجلیل کرد و افزود: با افتخار میگویم یکی از همایشهای اثرگذار با مهماننوازی مازندرانیها را در تاریخ انجمن شاهد بودهایم.
دومین همایش زن در تاریخ محلی پهنه شمال در استان برگزار شود
مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی مازندران تاکید کرد: حق زنان پهنه شمال چنان که باید در این رویداد ادا نشده و تماسهای مکرر خارج از استان نشان داد مشتاقان بسیاری علاقه به شرکت در همایش و تمرکز بر مطالعات زنان داشتند.
محمد فوقی با بیان این که خدمات بسیاری توسط زنان ما ارائه شد که مورد پژوهش قرار نگرفته، خواستار شد: انتظار دارم دومین همایش با همین عنوان به زودی در استان برگزار شود تا شاهد اثربخشی همایش امروز باشیم.

وی با اشاره به پیام رییس مرکز اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: بررسی کنیم در حکمرانی اسلامی چه میزان نقش و جایگاه زنان واکاوی و به آن ادای دین شدهاست، از حرف و شعار بیرون بیاییم و عمل کنیم.
در پایان این رویداد، از پژوهشگران و تاریخپژوهان برتر با اهدای لوح یادبود و هدایا تجلیل شد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)