صالح محمدی در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه کشت بادام زمینی در ۳۰۰۰ هکتار از اراضی زراعی استان گیلان آغاز شده است، اظهار کرد: تاکنون حدود ۶۰ درصد از این اراضی زیر کشت بادام زمینی رفته است.
وی افزود: پیش بینی می شود که بادام کاران گیلانی امسال حدود ۱۱ هزار تن پیله خشک به ارزش اقتصادی ۱۴۰۰ میلیارد تومان تولید کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه شهرستان آستانه اشرفیه با سطح زیر کشت ۲۵۰۰ هکتار، قطب اصلی بادام کاری در استان است، افزود: این محصول در شهرستان های رشت، تالش، رودبار و بندرانزلی نیز کشت می شود.
محمدی ادامه داد: کشت بادام زمینی همه ساله از اوایل اردیبهشت توسط بادام کاران منطقه انجام می شود و برداشت آن نیز از اوایل شهریور آغاز شده و تا مهر ادامه می یابد.
وی یادآور شد: محصول بادام زمینی استان گیلان با داشتن دوره رشد ۱۱۰ تا ۱۲۰ روز از کیفیت مناسبی برخوردار بوده و به دلیل طعم مطلوب، مورد پسند و استقبال مصرف کنندگان قرار گرفته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه بیش از ۵۰۰۰ خانوار در زمینه تولید و بهره برداری این محصول در استان فعالیت دارند، خاطرنشان کرد: هشت کارخانه و ۲۰۰ کارگاه سنتی در زمینه فرآوری این محصول در استان فعال هستند.
محمدی محصول بادام زمینی را به دلیل داشتن چربی های غیراشباع و پروتئین بالا، کاهش دهنده خطر بیماری های قلبی، سرطان و آلزایمر دانست و خاطرنشان کرد: این محصول علاوه بر مصرف خوراکی و آجیلی در تهیه کره بادامزمینی نیز کاربرد دارد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)